Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, όπως προέκυψε από της αρχαιρεσίες της την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία της στην Αθήνα (αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση των μελών της την ίδια ημέρα) και μετά από τη συγκρότησή του σε σώμα που έγινε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στον ίδιο χώρο, είναι η εξής:
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος:   Εμμανουήλ Μαρμαράς, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής (Πάρος),
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κορρές, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής (Νάξος),
Γενικός Γραμματέας: Εμμανουήλ Λιγνός, Νομικός – Δημοσιογράφος (Θήρα),
Ταμίας:
Γεράσιμος – Θεόδωρος Μαγκανιώτης, Δημοσιογράφος – Εκδότης (Κίμωλος),
Κοσμήτωρ: Γεώργιος Δαρδανός, Εκδότης (Άνδρος),
Υπεύθυνος Εκδόσεων: Νικόλαος Αλιπράντης, Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης (Πάρος),
Εκπρόσωπος Τύπου: Ιωάννης Λογαράς, Φιλόλογος (Νάξος).
Ειδικός Γραμματέας: Γεώργιος Γαβαλάς, Δρ. Αρχαιολογίας (Αμοργός).
Μέλη:

Στέφανος Λέπουρας, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ.) (Κέα),
Αικατερίνη Μαρινάκη,Εκπαιδευτικός – Λαογράφος (Φολέγανδρος),
Λυδία Παλαιοκρασσά, Ομ. Καθηγήτρια Αρχαιολογίας (Άνδρος),
Στέφανος Προβελέγγιος, Ιατρός (Σύρος),
Ιάκωβος Ρήγος, Οικονομολόγος – Πλοιοκτήτης (Τήνος),
Κυριακή Χρυσού – Καρατζά, Λέκτωρ Λαογραφίας (Θήρα) και
Στέφανος Ψαρράς,Φιλόλογος  (Νάξος).
Αναπληρωματικά Μέλη: Νικόλαος Κουτρουμπής, Δικηγόρος (Ίος),
Μαρία Γρυπάρη, Αρχιτέκτων – Πρόεδρος Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (Τήνος) και
Έλενα Χαλκουτσάκη, Αρχιτέκτων (Μήλος).
Εξελεγκτική Επιτροπή
Επίσης εκλέχτηκε στις ίδιες αρχαιρεσίες και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή την οποία αποτελούν οι εξής:
Βασίλειος Φραγκουλόπουλος, Νομικός - Οικονομολόγος (Νάξος),
Χαρίκλεια Χιόνη – Ζαμάνου, Δημοσιογράφος ( Ίος),
Νικόλαος Καρυστιναίος, Οικονομολόγος (Φολέγανδρος),
Αλέκος Φλωράκης, Λαογράφος -Λογοτέχνης ( Τήνος).


Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών είναι ένας καταξιωμένος θεσμός υψηλού κύρους, που συμβάλλει στη συσπείρωση των Κυκλαδιτών της Αττικής αλλά και των νησιών, σφυρηλατεί την κοινή νησιωτική συνείδηση, συμβάλλει στην επιστημονική και πολιτιστική πρόοδο των Κυκλάδων, εκδίδει το σοβαρό επιστημονικό έργο-βιβλίο: την Επετηρίδα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών (έχουν ήδη εκδοθεί 20 τόμοι και ετοιμάζεται η έκδοση και του 21ου τόμου, ενώ έχει αρχίσει η ανατύπωση παλαιότερων τόμων) και έχει και άλλες σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στην Αθήνα και στα νησιά (διοργάνωση συνεδρίων, τιμητικές εκδηλώσεις για καταξιωμένους πανελληνίως και διεθνώς Κυκλαδίτες κ.ά).
Η εν γένει δραστηριότητα της Εταιρείας αποτελεί μια πετυχημένη προσπάθεια που άρχισε το 1958 με πρωτοβουλία και εμπνευσμένη ηγεσία του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αειμνήστου Στυλιανού Κορρέ και με συνεργασία και άλλων επιφανών Κυκλαδιτών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα χάριν στις προσπάθειες όλων των κατά καιρούς Διοικητικών της Συμβουλίων. Μια προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο  ίσως και εντονότερο ρυθμό και σ’ αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι Κυκλαδίτες, όπως με την εγγραφή τους (όσοι δεν έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα) ως μελών της Εταιρείας, την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της, την αποστολή εργασιών για δημοσίευση στην Επετηρίδα κλπ..
Η Εταιρεία διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα, από όπου μπορείτε να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες για την ίδρυσή της, τη δράση της, το Καταστατικό της κλπ. την ακόλουθη: www.ekyklamel.gr ή μπορείτε να την αναζητήσετε στο ηλεκτρονικό ευρετήριο ως: Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών.
Η Εταιρεία στεγάζεται στην οδό Φερών 7 (3ος όροφος) πλησίον της οδού Πατησίων, στο ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και πλησίον της στάσης του ΗΣΑΠ «Βικτώρια». Για επικοινωνία με στελέχη της Εταιρείας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Στυλ. Κορρέ στα τηλέφωνα 210-8253790, 210-8830586 και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Λιγνό στο τηλέφωνο 210-8253790. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@ekyklamel.gr
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μεταξύ αυτών και με τον εκπρόσωπο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας φιλόλογο κ. Γιάννη Λογαρά στο τηλέφωνο 6983.167.196.
Ελπίζουμε στη συνεχή συμπαράσταση των Κυκλαδιτών στη σπουδαία αυτή προσπάθεια.


Γιάννης Λογαράς
Φιλόλογος


(Σημ. Στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες διακρίνεται ο απερχόμενος Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νικόλαος Ξυπνητός (ο οποίος μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέφερε επί πολλά έτη σημαντικές υπηρεσίες στην Εταιρεία) να απευθύνεται στα μέλη της Εταιρείας κατά τη Γενική Συνέλευση στις 5-11-2014. Σε άλλη φωτογραφία διακρίνονται τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Σιδερής και κ. Λάζαρος Θεόφιλος κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την καταμέτρηση των ψήψων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: