Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΜΠΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/10/2014 ασχολήθηκε με πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εν μέσω κρίσης, ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας και ψήφισε ομόφωνα τα κάτωθι:
Η αντοχή των συναδέλφων εμπόρων και μικρομεσαίων έχει φτάσει στα όρια της. Αρνούμαστε – με κάθε τρόπο – τα μέτρα που μας επιβάλλουν αγνοώντας βασικούς θεσμούς και αξιακά πρότυπα της Ελληνικής κοινωνίας.
Έτσι λέμε όλοι με μια φωνή :
1) ΟΧΙ στον τρόπο που επιβάλλονται μέτρα αγνοώντας βασικούς θεσμούς της Νησιωτικότητας .
2) ΟΧΙ στην αυθαίρετη υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ με κατάργηση του 26%, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και επαναφορά αφορολόγητου εισοδήματος έως τα 20.000 ευρώ .
3) ΟΧΙ στις Ποινικές διώξεις , στις φυλακίσεις, στις διαπομπεύσεις των συνανθρώπων μας.
4) ΟΧΙ στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και στον αφανισμό της μικρομεσαίας παραγωγικής τάξης.
5) ΟΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει το Μεγάλο κεφάλαιο αφανίζοντας της μικρή οικογενειακή επιχείρηση.
6) ΟΧΙ στην εξάπλωση των Πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων στις Νησιώτικες περιοχές αφανίζοντας κάθε μικρή οικογενειακή επιχείρηση, καταστρέφοντας το περιβάλλον , την γραφικότητα των Νησιών μας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών.
7) ΟΧΙ στην αυθαίρετη βία στα ασφαλιστικά χωρίς καμιά ουσιώδης παροχή Ειδικού στα Νησιά μας.
8) ΟΧΙ στην οικονομική και φορολογική βία βλέποντας όλους τους Επαγγελματίες σαν κλέφτες.
9) ΟΧΙ στο απελευθερωμένο ωράριο.
Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει με τους παραγωγικούς φορείς ένα ουσιαστικό , καλόπιστο , εποικοδομητικό και διαφανή διάλογο με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας επάνω σε πραγματικά πλαίσια για:
1) Την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έπληξε η κρίση.
2) Το πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών προς ΟΑΕΕ και επιλογή ασφαλιστικού φορέα. Δεν εξυπηρετεί η αυθαίρετη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να είναι ισότιμη με την πραγματική ανάπτυξη.
3) Τον περιορισμό του Παραεμπορίου, λαθρεμπορίου, φοροδιαφυγής με εντατικοποίηση έλεγχων στην πηγή τους.
4) Την άμεση τραπεζική χρηματοδότηση της αγοράς και ρύθμιση των δανείων ΤΕΜΠΕ – ΕΤΕΑΝ.
5) Την καινούργια ρύθμιση στις εμπορικές μισθώσεις λόγω κρίσης και να υπάρξει πιο ήπιος τρόπος αντιμετώπισης από τους εμπλεκόμενους στην μίσθωση.
Τέλος καλούμε το Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να τροποποιήσει την Κυκλοφοριακή μελέτη έτσι ώστε να διορθώσει τα λάθη που αδικούν και καταστρέφουν συναδέλφους μας επαγγελματίες και υποβαθμίζουν εμπορικές περιοχές και να παραστεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου υπέρ των επαγγελματιών των οδών Μέσης, Παπανδρέου καιΠαπαρηγοπούλου στην αγωγή που έχουν εγείρει κατά του δήμου.
Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
Κουτελιέρης Νικόλαος
Παγώνης Κωνσταντίνος
Κεραμιδά Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: