Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

H Nάξος σήμερα κηδεύει ένα αγαπημένο της τέκνο, τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Λατίνα

Σε κλίμα θλίψης η Χώρα της Νάξου και ολόκληρο το νησί κηδεύουν σήμερα στις 3.00΄μ.μ. στον ιερό ναό Παντανάσσης τον Χωραϊτη Δήμαρχο της δεκαετίας του '80 Κώστα Λατίνα. Έναν εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τόπου μας, ένα υπόδειγμα ευθύτητας και εντιμότητας, έναν άνθρωπο που με την αγωνιστικότητά του προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στο νησί και τους ανθρώπους του.
Ο Κώστας Λατίνας που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλός το 1978 έδειξε απο τις πρώτες μέρες τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και τις ικανότητες εκείνες που του επέτρεψαν να αναλάβει το 1980 καθήκοντα Δημάρχου Νάξου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τότε δημάρχου Χριστόδουλου Φραγκουδάκη. Στις εκλογές του 1982 σημείωσε ρεκόρ αποδοχής απο το εκλογικό σώμα που τον ανέδειξε Δήμαρχο με ποσοστό 73%.!!!! Στις επόμενες εκλογές του 1986 επανεκλέγεται Δήμαρχος ανάμεσα σε τρείς υποψηφίους, απο τον πρώτο γύρο με ποσοστό 56%.
Συνέδεσε το όνομά του με τα μεγάλα έργα της Νάξου της εποχή εκείνη όπως;
  • Αεροδρόμιο
  • Κέντρο Υγείας
  • Νέα δεξαμενή και εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Επέκταση της παραλιακής ζώνης και άλλα λιμενικά έργα
  • Εργατικές κατοικίες
  • Σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Αγορά του διδακτηρίου της πρώην σχολής Ουρσουλινών για την δημιουργία Πολιτιστικού - Πνευματικού Κέντρου
  • Οδικά δίκτυα μέσα και έξω απο την πόλη 
  • Αγορά οικοπέδων για την μεταφορά εκτός πόλης των σφαγείων και του νεκροταφείου  ..........και πολλά άλλα 
Στήριξε στα νομαρχιακά συμβούλια όλα τα αιτήματα των κοινοτήτων της Νάξου και συγκρούστηκε πολλές φορές με συναδέλφους του απο άλλα νησιά βγαίνοντας τις περισσότερες φορές νικητής.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε την ατυχία να χτυπηθεί απο προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπισε παλικαρίσια, όπως έκανε πάντα. Είχε όμως ταυτόχρονα την τύχη να απολαμβάνει τις χαρές μιας υπέροχης οικογένειας που τον περιέβαλε και πάνω απόλα το καμάρι του τον Κώστα που σήμερα πήρε άδεια απο τις υποχρεώσεις του με τη εθνική ομάδα για να βρίσκετα στο αποχαιρετιστήριο τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του παππού. (σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση ο Κώστας Μανωλάς συμμετέχει στο προγραμματισμένο ταξίδι της Εθνικής για Φινλανδία προκειμένου να αγωνιστεί στο επίσημο παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 2016)
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑ ΛΑΤΙΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: