Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στάση εργασίας του συλλόγου υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

Την ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου
Αιγαίου
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) προκηρύσσειστάση εργασίας την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 από 11.30 έως 13.30 ημέρα και ώρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Οι υπάλληλοι της ΠΕ Κυκλάδων απέχουν-απεργούν από την προσχηματική «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας μας.
Ο νόμος αυτός, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αντίκειται τόσο στο Σύνταγμα (άρθρο 5, άρθρο 25 και 103) και την «αρχή της αξιοκρατίας», όσο και σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Ελληνικών δικαστηρίων. Ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιβαίνει και το άρθρο 106 του Συντάγματος που προβλέπει ειδική μέριμνα για τις νησιώτικες περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δομικά μειονεκτήματα που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
Θεωρούμε δεδομένη την πρόθεση της Κυβέρνησης με εργαλείο τη συγκριτική δήθεν «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλωνΚαι στην περίπτωση της Π.Ν.Αι. τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για τη λειτουργία της, και λόγω της σημαντική υποστελέχωσης που παρατηρείται από την διαρκή συρρίκνωση του προσωπικού και η οποία θέτει σε κίνδυνο την ομαλή παροχή πλήθους Δημοσίων Υπηρεσιών.
Ζητάμε την σαφή θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στην προσχηματική αξιολόγηση με συγκεκριμένη απόφασηΘέση μας είναι ότι η αξιολόγηση πρέπει να έχει σαν στόχο τη βελτίωση της Δημόσιας διοίκησης και όχι αύξηση άδικων απολύσεων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από αυτές.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αποδοκιμάσουν την επικείμενη εφαρμογή της αντισυνταγματικής «αξιολόγησης» και να σταθούν στο πλάι μας για την ανατροπή της, για μια αξιολόγηση σύμφωνη με τις ήδη κατατεθειμένες εδώ και χρόνια προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και όχι «αξιολόγηση» ενταγμένη στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο και τη δημιουργία μιας νέας τεράστιας δεξαμενής υπό απόλυση υπαλλήλων σύμφωνα με την πολιτική της συγκυβέρνησης και τις επιταγές της τρόϊκας
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους δημοσίους υπαλλήλους των υπηρεσιών και τους φορείς της Σύρου σε συγκέντρωση συμπαράσταση έξω από το Ξενοδοχείο Ερμής την Παρασκευή 11.30 π.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Θ. Δρόσος
γ. γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: