Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν 8 μαθητές από την Αυστρία που διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών συνοδευόμενοι από την Πρέσβη της χώρας τους, Magister κ. Schubert

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν οκτώ (8) Αυστριακοί μαθητές που διακρίθηκαν στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα, στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώθηκε φέτος -όπως και κάθε χρόνο- στη χώρα τους
Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν μαθητές από 7 κρατίδια της Αυστρίας. Από τη διαδικασία διάκρισης ξεχώρισε και ο Μεγάλος Ολυμπιονίκης μαθητής ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία ότι στα πλάνα του είναι να προχωρήσει τις σπουδές του στην Ελληνική Φιλοσοφία και Αιγυπτιολογία.
Τους μαθητές Andrea Bahtijari, Teresa Beer, Moritz Dafert, Hanna Fritz, Katharina Gerhold, Sophie Hollwoeger, Muenster Clara Frein –Kistner και Philipp Seyr, συνόδευε η Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα Magister κ. Schubert η οποία γεννήθηκε στη χώρα μας και θεωρεί την Ελλάδα γενέτειρα της, ο Υποπρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο κ. Παπαγεωργίου, η κ. Μαρίτσα Μαντικού μέλος του Έλληνο-Αυστριακού Συνδέσμου, καθώς και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός τους Magister κ. Ευριδίκη Σύρου, καθηγήτρια Ελληνικών, Λατινικών και Γερμανικών στο γυμνάσιο Akademisches Gymnasium Graz και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Karl–Frabzeus Universitat Graz.
Τους επισκέπτες μαθητές που βρίσκονται στο νησί μας υποδέχτηκε στο Περιφερειακό Μέγαρο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σωτρίλλης Θωμάς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στα θέματα «Δια βίου μάθησης» κ. Άγγελος Ανανίας, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και κατάφεραν να διεκδικήσουν μια τέτοια διάκριση όπως αυτή της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών που πραγματοποιείται στη χώρα τους, μιας και η Αρχαία Ελληνική γλώσσα θεωρείται από τις δύσκολες μαθησιακά γλώσσες παγκοσμίως, και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: