Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πολίτες και φορείς της κοινότητας Χαλκείου διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση διαμόρφωσης του πάρκινγκ δίπλα στα σχολεία

Μέ έγγραφό τους προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία. κάτοικοι και φορείς του Χαλκείου διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση διαμόρφωσης του δημοτικού πάρκινγκ πλησίον των κτιρίων Γυμνασίου και Λυκείου Τραγαίας. Ο χώρος όπως αναφέρουν έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και δημιουργεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των μεθητών όσο και των πολιτών
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΑΙΤΗΣΗ
Όπως καλώς γνωρίζετε, στην περιοχή του Ηρώου Χαλκείου της Επαρχιακής
οδού Νάξου- Απειράνθου υφίσταται σημαντική δημοτική έκταση αρκετών στρεμμάτων η οποία κατά σημαντικό τμήμα της προορίζεται να διαμορφωθεί σε δημοτικό πάρκινγκ. Η διαμόρφωση αυτή έχει σημειώσει πολύχρονη καθυστέρηση και αντ ́αυτής ο χώρος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και σε χώρο στάθμευσης απορριματοφόρων. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να γίνεται με εξαιρετικό κίνδυνο ατυχήματος επί της επαρχιακής οδού όπου τα οχήματα αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες, η οδός είναι στενή και υπάρχει στροφή με μειωμένη ορατότητα. Για την επιβίβαση – αποβίβαση των μαθητών μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο πάρκινγκ εφόσον η έκταση του βρίσκεται σε επαφή με το σχολικό συγκρότημα. Πέραν τούτου ο σκουπιδότοπος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την υγεία των μαθητών. Επιπλέον πρόσφατα δημιουργήθηκε ακόμα χειρότερη κατάσταση με την απόφαση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολικού συγκροτήματος να κλείσει και την αυλή του σχολείου η οποία εξυπηρετούσε προσωρινά τις ανάγκες στάθμευσης και των επισκεπτών και των τουριστών κατά τους θερινούς μήνες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών υπήρξε η δημιουργία αφόρητης κατάστασης, οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος, ακατάστατης και παράνομης στάθμευσης, συνεχών αστυνομικών διώξεων, επιβολής προστίμων και αφαιρέσεως πινακίδων και το κυριώτερο, αμέσου κινδύνου για τη ζωή και την ακεραιότητα των κατοίκων του Χαλκείου, των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζομένων στα καταστήματα της περιοχής, κυρίως όμως των απληροφόρητων τουριστών και επισκεπτών που ατυχώς δεν μπορούν να πράξουν και διαφορετικά. Τελευταίο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η κατάσταση αυτή πλήττει ιδιαίτερα την εικόνα και την οικονομία της συγκεκριμένης περιοχής, την καθημερινότητα των κατοίκων και την τουριστική προβολή ολόκληρου του νησιού μας.
Για τους λόγους αυτούς, με δεδομένο ότι η κίνηση πεζών και οχημάτων έχει κορυφωθεί εξαιτίας του θέρους και της υψηλής επισκεψιμότητας της περιοχής, ζητούμε την κατεπείγουσα επίλυση του προβλήματος με τον άμεσο καθαρισμό και διαμόρφωση εφ ́ενός του συγκεκριμένου πάρκινγκ, και αφετέρου με τη διαμόρφωση ενός επιπλέον χώρου στάθμευσης στη νότια είσοδο του Χαλκείου.
Τέλος στην παρούσα διαμαρτυρία και αίτησή μας είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε την αναγκαία δημοσιότητα και να επιμείνουμε στη διαδοχική (μέχρι ικανοποίησης) υποβολή της, ώστε σε περίπτωση του μετά μεγίστης πιθανότητας προβλεπόμενου ατυχήματος, είτε μαθητών, είτε επισκεπτών, είτε κατοίκων, να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη αυτή παράλειψη και ολιγωρία.
Προσυπογράφουν:
Κάτοικοι και επαγγελματίες της Τ.Κ. Χαλκείου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου
Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος
Τραγαίας Νάξου
Τραγαίας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου
Τραγαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: