Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μιλένα Δημητροκάλλη «Aurora Borealis II» στη Νάξο

Μιλένα Δημητροκάλλη  Μιλένα Δημητροκάλλη
Η Aegeanale είναι μια διεθνής πλατφόρμα τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε το 2012. Βασικοί της στόχοι είναι να αναδείξει το Αιγαίο πέλαγος ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας και διαπολιτισμικού διαλόγου και να το χαρτογραφήσει εκ νέου ως έναν αστερισμό προορισμών με πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει καλλιτεχνικές δράσεις
από όλα τα πεδία της σύγχρονης τέχνης, οι οποίες περιοδεύουν σε τοποθεσίες του Αιγαίου δημιουργώντας για τους ταξιδιώτες διαδρομές και ρότες με πυξίδα τον πολιτισμό. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Aegeanale πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2014.
Aurora Borealis II
Το πρόγραμμα της Aegeanale για τον Αύγουστο 2014 περιλαμβάνει την ατομική έκθεση ζωγραφικής τηςΜιλένας Δημητροκάλλη με τίτλο «Aurora Borealis II». Η έκθεση πραγματοποιείται το διάστημα 14 – 31 Αυγούστου στο Κάστρο της Νάξου, Σχολη Ουρσουλινών και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 10.00-13.00 και από τις 19.00-22.00.
Αφηρημένα σχήματα με δύναμη και ρυθμό που εκφράζουν κίνηση και ζωή. Γραμμές ελεύθερα τραβηγμένες με έμφαση στην αυθόρμητη έκφραση του συναισθήματος χωρίς αναφορά στο ορατό. Έντονα και ζωηρά χρώματα γεμάτα αντιθέσεις που δημιουργούν χώρο.
Aurora Borealis είναι η λατινική ονομασία για το Βόρειο Σέλας, ένα φαινόμενο με το οποίο στολίζει απλόχερα η φύση τον ουρανό, με συναρπαστικά χρώματα και σχέδια τις σκοτεινές μακριές νύχτες του Βόρειου Πόλου. Ένα πέρασμα από την καταχνιά στο φως των χρωμάτων.
Μιλένα Δημητροκάλλη  Μιλένα Δημητροκάλλη: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων στη Φιλοσοφία του Νου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα εκμάθησης Σχεδίου και Ζωγραφικής καθώς και το πρόγραμμα Σχεδίου Β’ και Τεχνικές της ζωγράφου Μαριέλας Κωνσταντινίδου στην Αθήνα.
Εργάστηκε στον τομέα της Διαφήμισης, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και για την οργάνωση και λειτουργία ενός μικρού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο νησί της Νάξου.
Από το 2011 ασχολείται με τη ζωγραφική.
Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 14 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς εικαστικούς διαγωνισμούς και το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τέχνης Mitteleuropa Prix International Art Prize.
Σκέπτεται τον εαυτό της σαν μια παρορμητική καλλιτέχνιδα που ζωγραφίζει κατευθυνόμενη από μία διερευνητική διαδικασία.
Τα έργα της στη ζωγραφική είναι μία έκφραση ενός εσωτερικού ταξιδιού προς την αρχέγονη και απλή γλώσσα της ψυχής χρησιμοποιώντας αφηρημένες μορφές και διαφορετικά μέσα και τεχνικές.
Η ποικιλομορφία του υποβάθρου της δίνει μια πνευματική και ταυτόχρονα έντονα καλλιτεχνική προσέγγιση στα έργα της. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κάστρο της Νάξου, Σχολη Ουρσουλινών
Διάρκεια έκθεσης: 14 – 31 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00 και από τις 19.00-22.00
Πληροφορίες: www.auroraborealis.gr.
http://www.art22.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: