Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 20 χρονος Βούλγαρος - Οργή στην οικογένεια του θύματος

Μιλάει στο Βήμα της Νάξου ο θείος του θύματος Μανώλης Βιλλαντώνης. 
Ελεύθερος αφέθηκε απο τον ανακριτή ο 20 χρονος Βούλγαρος ο οποίος τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 18-7-2014 είχε τραυματίσει τον 22χρονο Ναξιώτη Διονύση Βιλλαντώνη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι και να χάσει την όραση του απο το ένα μάτι. Ο θύτης που είχε παραπεμφθεί στον ανακριτή ύστερα απο την διαδικασία του αυτοφώρου και
αφού αφέθηκε απο αυτόν ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους,  κρίθηκε στη συνέχεια απο την αστυνομία επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια  και το ΑΤ Νάξου κίνησε την διαδικασία της "διοικητικής επιστροφής" (απέλαση). Κατόπιν τούτου συνελήφθη με σκοπό να επιστρέψει στη χώρα του.
Ωστόσο οργή επικρατεί στην κοινωνία της Νάξου και ιδιαίτερα στους φίλους και την οικογένεια του θύματος, με την απόφαση του ανακριτή. Μιλώντας στο ΒτΝ ο θείος του Διονύση, Μανώλης Βιλλαντώνης μας είπε χαρακτηριστικά:

"Σεβόμαστε το θεσμό της δικαιοσύνης και τις αποφάσεις της αλλά μας εξοργίζει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που διέπραξε εγκληματική ενέργεια, έχει αφεθεί ελεύθερος. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε το γεγονός ότι ενώ ο άνθρωπός μας καταδικάστηκε σε αναπηρία για όλη του τη ζωή απο τα 22 χρόνια του και ταυτόχρονα όλοι εμείς οι συγγενείς του θα ζούμε με αυτό τον καϋμό, ένας εγκληματίας αθωώθηκε στην ουσία και τον άφησαν να κυκλοφοράει ελεύθερος. Οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον Βούλγαρο να χτυπάει με μανία στο κεφάλι τον Διονύση θέλοντας να τον σκοτώσει κάτι που θα γινόταν αν δεν παρενέβαινε ένας συμπολίτης μας, ο Σπύρος Κανελλόπουλος, που του έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή. Είμαστε μια μεγάλη φιλήσυχη οικογένεια που δεν έδωσε ποτέ αφορμή για τίποτα. Η κοινωνία της Χώρας και όλου του νησιού μας αναγνωρίζει. Είμαστε όμως γεμάτοι με οργή με την απόφαση αυτή του ανακριτή και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: