Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου ζητάει ο κ. Μαν. Βασαλάκης, για τη χορήγηση απο το Δημ. Συμβούλιο άδειας ίδρυσης μεγάλου Super Market στην ΕΑΣ

Mε έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Βασαλάκης ζητάει έκτακτη σύγκληση και συνεδρίαση του Δ.Σ. προκειμένου να συζητηθεί το θέμα χορήγησης άδειας  ίδρυσης καταστήματος λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων ( super market ) στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνολικής έκτασης 1080,05 τμ. απο το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου. Ο κ. Βασαλάκης θεωρεί σοβαρό το θέμα το οποίο, όπως αναφέρει, αφορά τον εμπορικό κόσμο της Νάξου και επισείει  τον κίνδυνο να εμφανιστεί στην αγορά μέσα από την Ε.Α.Σ, ένα πολυεθνικών συμφερόντων πολυκατάστημα δημιουργώντας όπως ισχυρίζεται  τεράστιο ανταγωνισμό στις ήδη δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση εμπορικές επιχειρήσεις του νησιού.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς
Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου
Πρόεδρο  κ. Ευάγγελο Στρατούρη
Κοινοποίηση
Δ.Σ. Εμποροεπαγγελματικού  Συλλόγου Νάξου
Μέλη Εμπ/κου Νάξου
Μ.Μ.Ε Νάξου
Δήμο Νάξου

Κύριε πρόεδρε, στις  19 Απριλίου 2014 ανακάλυψα και σας  παρέδωσα έγγραφο της   απόφασης  74/2014  όπου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην τακτική συνεδρίαση της 28ηςΦεβρουαρίου 2014  ο πρόεδρος  εισήγαγε  προς συζήτηση, εκτός ημερησίας διάταξης  ( 13ο θέμα..) και ως κατεπείγουσα , την αίτηση για προέγκριση - χορήγηση άδειας  ίδρυσης καταστήματος λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων  ( super market ) στην Ένωση  Αγροτικών Συνεταιρισμών  Νάξου συνολικής έκτασης 1080,05 τμ..Το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε ομόφωνα  την χορήγηση της άδειας αυτής χωρίς όπως όφειλε να ενημερώσει το σύλλογο μας για  να εκπροσωπηθεί  στην συνεδρίαση και να διατυπώσει τις  απόψεις του για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον εμπορικό κόσμο της Νάξου και τον κίνδυνο να εμφανιστεί στην αγορά μέσα από τις συνέργιες της  Ε.Α.Σ ένα πολυεθνικών συμφερόντων πολυκατάστημα ( γερμανικό κλπ ) δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό στις  ήδη δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση  τοπικές και γενικότερα ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο  νησί μας. Την ενέργεια αυτή την θεωρώ απαράδεκτη και ζητάω να συγκληθεί άμεσα, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας αποκλειστικά για το θέμα αυτό. Δεν θεωρώ δε, ότι ,η προεκλογική περίοδος που διανύουμε μπορεί να σταθεί εμπόδιο για τις όποιες ενέργειές μας.
Μετά τιμής
Μανόλης  Βασαλάκης
Αντιπρόεδρος  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: