Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση των αθλητικών σωματείων του νησιού μας για μια δημόσια συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων με τους εκπροσώπους τους την Κυριακή 4 Μαΐου στις 11 το πρωί. Αν και υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής μας στις Μικρές Κυκλάδες, δεσμευθήκαμε ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι παρών. Το ίδιο έπραξαν και οι επικεφαλής των υπολοίπων συνδυασμών, πλην του απερχόμενου δημάρχου.
Επικαλούμενος εκδήλωση της παράταξής του, η οποία προσδιορίστηκε εκ των υστέρων την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, αρνήθηκε να συμμετάσχει. Στην αντιπρόταση προσδιορισμού νέας συνάντησης, που θα εξυπηρετούσε όλους, απάντησε αρνητικά στα αθλητικά σωματεία, προτείνοντας, κατά πάγια τακτική του, τις μεμονωμένες κλειστές συσκέψεις των εκπροσώπων τους με τους υποψηφίους δημάρχους, μακράν των φώτων της δημοσιότητας.
Κατανοούμε πλήρως την αγοραφοβία ενός απερχόμενου δημάρχου, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο στον ευαίσθητο αθλητικό χώρο και απλώς καπηλεύεται τις επιτυχίες των ομάδων μας που είναι έργο των αθλητών, των διοικήσεων και των χορηγών του νησιού μας. Μια τακτική άλλωστε που ακολουθεί σταθερά, αρνούμενος το δημόσιο διάλογο, όπως έπραξε και στη δική μας πρόταση ανταλλαγής θέσεων και προτάσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας.
Καλούμε τα αθλητικά σωματεία, να μην αποδεχθούν την πρόταση του απερχόμενου δημάρχου κ. Μαργαρίτη για κατ’ ιδίαν συναντήσεις και να ορίσουν νέα δημόσια και κοινή συνάντηση, προκειμένου να τεθούν υπό το φως δημοσιότητας οι θέσεις και οι δεσμεύσεις όσων έχουν προτάσεις και δεν φοβούνται να τις παρουσιάσουν δημόσια.
Από το Γραφείο Τύπου
Γιάννης Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: