Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Τι έχει να κρύψει με τις μεταδημοτεύσεις ο δήμαρχος;

Από τον περασμένο Φεβρουάριο ζητήσαμε μέσω δημοτικού Συμβούλου, με γραπτή αίτηση νομίμως κατατεθειμένη, να μας χορηγηθούν τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων που έγιναν στον Δήμο μας, το τελευταίο εξάμηνο. Δεν δόθηκε απάντηση, όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία, παρότι παρήλθε η προθεσμία του ενός μηνός.
Το θέμα το επαναφέραμε στο δημοτικό Συμβούλιο, όπου με παρέμβαση του Προέδρου του δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία θα παραχωρηθούν τις επόμενες μέρες. Έχουν περάσει συνολικά τρεις μήνες και τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί έως και σήμερα.
Η ανάγνωση και μελέτη των εκλογικών καταλόγων, συνοδευόμενη από σχετικές καταγγελίες, δημιουργεί πλήθος αποριών για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου, ειδικά παραμονές των εκλογών.
Ρωτούμε για τελευταία φορά τον «έντιμο και ηθικό» κ. Δήμαρχο: Θα χορηγήσει άμεσα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί ή θα τα μάθουμε εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή, μετά τις εκλογές;
Η άρνηση χορήγησης πάντως αυτών των στοιχείων δημιουργεί εύλογες απορίες και μας αναγκάζει να προσφύγουμε πλέον σε ένδικα μέσα.
                                                                                                                  Από  το  Γραφείο  Τύπου
                                                                                                                      Γιάννης  Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: