Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η ελπιδοφόρα παρουσία των ΠΟΛΙΤΩΝ ..στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες

Δι..ΑΝΘΗ..σμένο και το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας
Με τη συμμετοχή ενός μέλους από τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ενός μέλους απο τη μείζονα αντιπολίτευση (ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ) και την πλειοψηφία με τον πρόεδρο να προέρχονται από την πλειοψηφούσα παράταξη, ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, συγκροτούνται τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων στη Νάξο. Να θυμίσουμε ότι Δημοτικές Κοινότητες είναι όλα τα
διαμερίσματα που έχουν πληθυσμό πάνω από 1000 κατοίκους (Χώρα, Φιλώτι, Αγερσανί) καθώς και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.
Σε όλα τα συμβούλια των Δημοτικών κοινοτήτων του δήμου μας, η πλειοψηφούσα παράταξη (του Δημάρχου) εκλέγει τους τρείς από τους πέντε συμβούλους από τους οποίους ο/η πρωτος/η σε ψήφους θα είναι πρόεδρος, έναν παίρνει η μείζονα αντιπολίτευση (του κ. Μαϊτού) και έναν οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
 Στα νησιά Κουφονήσι, Δονούσα, και Ηρακλειά οι ΠΟΛΙΤΕΣ δεν εκλέγουν εκπρόσωπο αφού δεν είχαν υποψηφίους με αποτέλεσμα να εκπροσωπείται η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με δύο αντί έναν. Στη Σχοινούσα εκλέγουν τον κ. Κωβαίο Εμμανουήλ.
Στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, όπου και ο μεγάλος ντόρος, πρόεδρος θα είναι ο κ. Μάκης Μαυρογιάννης που φαίνεται να ωφελήθηκε από τη διαμάχη του με τον κ. Συμεώνογλου και να εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους, ενώ οι άλλοι δύο της πλειοψηφίας θα είναι ο Γιώργος Γιαννάκης του Αποστόλου και η Πόπη Βιτζηλαίου του Κωνσταντίνου. Από μεριάς της αντιπολίτευσης θα είναι ο Σταμάτης Καπίρης από τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και η Ανθή Περιστεράκη από τους ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑΜΑΣ, οι οποίοι πρώτευσαν σε ψήφους στους συνδυασμούς τους.
Η Απείρανθος έπαψε να είναι Δημοτική κοινότητα λόγω μείωσης του πληθυσμού που παρατηρήθηκε στην τελευταία απογραφή. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας ο πληθυσμός της Δημοτικής κοινότητας Αγερσανίου έχει αυξηθεί και πλησιάζει τον πληθυσμό του Φιλωτίου.
Το γεγονός της παρουσίας εκπροσώπων από την δημοτική παράταξη των ΠΟΛΙΤΩΝ στα συμβούλια δίνει μια νέα προοπτική στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Νάξο. Τόσο ο επικεφαλής Βασίλης Βρούτσης όσο και ο Αντώνης Βασαλάκης υπόσχονται, λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρακτήρα τους και της προσωπικότητας τους ότι θα δώσουν νέα ελπιδοφόρα πνοή στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα τοπικά συμβούλια των Τοπικών και των Δημοτικών κοινοτήτων.
Ελπίζουμε βέβαια η αντιπολίτευση που θα ασκήσουν να είναι δομική και να μην περιοριστεί μόνο σε στείρες αντιπαραθέσεις και συνεχής αρνήσεις.
"Εν δυνάμει ΠΟΛΙΤΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: