Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

"Καλώ τους Κορωνιδιάτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΖΟΥΡΗ
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των δημοτικών εκλογών και της έκδοσης των αποτελεσμάτων, ευχαριστώ θερμά τις Κορωνιδιάτισσες και τους Κορωνιδιάτες που με τίμησαν μαζικά με την ψήφο τους και με εμπιστεύτηκαν ξανά.
Ευχαριστώ όλους τους συγχωριανούς μου και τους καλώ σε διάλογο και συνεργασία, ώστε από τώρα να παλέψουμε ενωτικά για την πρόοδο του χωριού μας. Γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν, είναι ανυπόμονα. Δεν υπάρχει πια ανοχή για την εγκατάλειψη του χωριού μας τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική Αρχή. Η εγκατάλειψη αυτή οδήγησε και οδηγεί συνέχεια στην ερήμωση του χωριού από τους κατοίκους του, ιδιαίτερα τους νέους. Κοιτάξτε το σμυριδικό. Ο Δήμαρχος λέει ότι, παρότι δεν έχει αρμοδιότητα, ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό. Αν ξεκινά κανείς από την, έτσι κι αλλιώς λάθεμένη θέση αναρμοδιότητας του Δήμου για το ζωτικό αυτό θέμα, τότε είναι φυσικό να έχει το σμυρίγλι αυτή την κατάντια και να μη μπορούν καν να ασφαλιστούν οι εργάτες. Για τη γενικότερη στάση της δημοτικής Αρχής παρέδωσα, διαμαρτυρόμενος, στο Δήμαρχο τα κλειδιά της κοινότητας, πριν λήξει η προηγούμενη θητεία μου. Οι συγχωριανοί μου κατανόησαν την ενέργειά μου και με υπερψήφισαν και σε αυτές τις εκλογές, γιατί ξέρουν ότι δε θα τους προδώσω. Ξέρουν ότι αγωνίζομαι μαζί τους με ενδιαφέρον, δικαιοσύνη, εντιμότητα και συνέπεια για τα κοινά προβλήματα, που και εγώ τα βιώνω καθημερινά. Ξέρουν ότι με κάθε θυσία θα διεκδικήσω τα δικαιώματα ζωής και ανάπτυξης του χωριού.
Δεν είναι, όμως, μόνο το χωριό μας. Είναι όλη η ορεινή Νάξος το αποπαίδι της Χώρας τα τελευταία χρόνια του ενιαίου Δήμου. Η δημοτική Αρχή δεν έχει σχέδιο και προτεραιότητες για μάς, που είμαστε οι φτωχότερες περιοχές. Αγνοεί τη γνώμη και τις προτάσεις μας. Αποφασίζει πριν από μάς για μάς. Ακούει διάφορους παράγοντες και δικούς της φίλους και όχι τα θεσμικά όργανα. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει. Καλούμε τους Κορωνιδιάτες, μέσα και έξω από το χωριό, σε συνεργασία, σε προβληματισμό, σε επαγρύπνηση και συστράτευση για το καλό του χωριού μας. Καλούμε τους ορεινούς Ναξιώτες, τις νέες εκλεγμένες Αρχές των χωριών, σε κοινό αγώνα για την ορεινή Νάξο. Να βρούμε τρόπους συνάντησης, σχεδιασμού και διεκδίκησης για τη λύση προβλημάτων.
Καλή θητεία σε όλους τους αιρετούς και καλό αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας και των κατοίκων του.
Κόρωνος, 30 Μαΐου 2014
Νίκος Ιακ. Χουζούρης
Πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: