Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι ευχαριστήριες επιστολές και η πρόταση αποκατάστασης της ΑΔΙΚΙΑΣ

Για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της περιφερειακής ενότητας Νάξου - Αμοργού, προτείνουμε να παραιτηθούν οι υποψήφιοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες (κ.κ. Μαυρουδή και Σιγάλας) απο ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αντίστοιχα και να καταλάβουν τις έδρες τους οι πρώτοι σε ψήφους των συνδυασμών τους που να είναι Ναξιώτες ...
Πρώτοι γράψαμε την Παρασκευή 23-5-2014
 http://vimanaxou.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4082.html, ότι
θα εκλεγεί μόνο ένας περιφερειακός σύμβουλος απο την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου - Αμοργού και τελικά δικαιωθήκαμε απο την ανακοίνωση των
αποτελεσμάτων και την νέα σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου. Ωστόσο η αδικία σε βάρος των νησιών της περιφερειακής μας ενότητας συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά αφού και το 2010 οι δύο απο τις τέσσερις (τότε) έδρες είχαν διατεθεί απο τις προβλέψεις του "Καλλικράτη" σε υποψήφιους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες που οι παρατάξεις τους είχαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων εδώ. Είχαν εκλεγεί τότε ο κ. Μάρκος Δαδάος (Συριανός) και ο κ. Βαγγέλης Σιγάλας (Σαντορινιός) αποσπώντας απο την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Χαρ. Κόκκινου τους δύο Ναξιώτες περιφερειακούς συμβούλους. Τώρα που οι έδρες μειώθηκαν απο 4 (τέσσερις σε 3 (τρεις), φθάσαμε στο σημείο να έχουμε μόνο έναν, τον κ. Γιάννη Μαργαρίτη. Τις άλλες δύο έδρες καταλαμβάνουν μία η υποψήφια χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Νησιώτικης Ανατροπής κ. Άννα Μαυρουδή και  ο κ. Βαγγέλης Σιγάλας (πάλι) υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εδώ να σημειώσουμε ότι η κατανομή των εδρών στις παρατάξεις ξεκινάει απο τη μικρότρη προς τη μεγαλύτερη γιαυτό και ο κ. Γιάννης Δεκαβάλλας υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη Αιγαίο - Αρχιπέλάγος του κ. Μαχαιρίδη εκλέγεται στη Σαντορίνη γιατί εκεί η παράταξη του έλαβε τις περισσότερες ψήφους (μετά τη Νάξο) την πρώτη Κυριακή.

Αυτό σημαίνει ότι στη Νάξο δεν θα την γλιτώναμε έτσι κιαλλιώς...
Οσον όμως ο άδικος, για την περιφερειακή ενότητα Νάξου - Αμοργού, νόμος θα ισχύει ή θα πρέπει να περιμένουμε να αλλάξει ή έστω μέχρι τότε (...!!!) να φροντίσουν οι παρατάξεις να την αποκαταστήσουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν άμεσα είναι να παραιτηθούν οι υποψήφιοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες (κ.κ. Μαυρουδή και Σιγάλας) απο ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αντίστοιχα και να καταλάβουν τις έδρες τους οι πρώτοι σε ψήφους των συνδυασμών τους που τυχαίνει να είναι Ναξιώτες. Σε αυτή την περίπτωση εκλέγονται ο κ. Πέτρος Μανδηλαράς απο τη "Νησιώτικη Ανατροπή" και ο κ. Βαγγέλης Κορρές απο τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Ετσι όχι μόνο η αδικία θα αποκατασταθεί (έστω και πρόσκαιρα) αλλά και οι δύο αυτές παρατάξεις θα δείξουν σεβασμό στη λαϊκή βούληση και τη Δημοκρατία χαστουκίζοντας την άδικη και αντιδημοκρατική πρόβλεψη κατανομής των εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ευχαριστήριες επιστολές στα τοπικά ΜΜΕ έστειλαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοί κ.κ. Γιάννης Μαργαρίτης, Γιώργος Γκούφας και Πέτρος Μανδηλαράς.
Ευχαριστήρια επιστολή Γιάννη Μαργαρίτη

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στούς συμπατριώτες και φίλους μου Ναξιώτες,
Μικροκυκλαδίτες και Αμοργιανούς, που με πίστεψαν, με εμπιστεύθηκαν και μου ανέθεσαν να δουλέψω γί' αυτούς τα επόμενα πέντε χρόνια από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.
Η ψήφος τους στο συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου "ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ" και
ο σταυρός που έθεσαν δίπλα στο....
όνομά μου ήταν η υπογραφή τους σε ένα συμβόλαιο τιμής,
που υπέγραψαν μαζί μου.
Θα τους τιμήσω κι εγώ βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία των γνήσιων και δίκαιων
συμφερόντων τους, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσω τα προβλήματα και τις ανάγκες τους,
στον συλλογικό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, όπως τους αξίζει.
Ελπίζω ότι με τη δύναμη του Θεού και με το κουράγιο που μου δίνει η επιλογή των 2.229 ψηφοφόρων, που με προτίμησαν θα αποτελέσω για μια ακόμη φορά ένα πετυχημένο "πείραμα'.
Αυτή η επιτυχία θα είναι η έμπρακτη ανταπόκρισή μου στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη τους.
Μαργαρίτης Ιωάννης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΥΦΑ
Αγαπημένοι συμπατριώτες και φίλοι.
Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν. Οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη για την αλλαγή του καπετάνιου του Αρχιπελάγους. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας για την σθεναρή μέχρι τέλους στήριξη στον συνδυασμό ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Γιάννη Μαχαιρίδη, τον οποίο και αναδείξατε πρώτο στην περιφερειακή ενότητά μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς και για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, τιμώντας με, με την ψήφο σας, αναγνωρίζοντας έτσι την.....προσωπική και πολιτική μου διαδρομή.
Θα βρίσκομαι πάντα κοντά σας, από όποιο μετερίζι, στους κοινούς αγώνες. Για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας οφείλουν. Αποφασιστικός, μαχητής, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μου και πάντα μακριά απ’το καλοκουρδισμένο σύστημα.
Εύχομαι η νέα Περιφερειακή Αρχή να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του Γιάννη Μαχαιρίδη και να χει καλή επιτυχία. Κυρίως να συνεχίσει την δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών του Αρχιπελάγους.
Εμείς εδώ είμαστε και θα προφυλάξουμε τα κεκτημένα. Θα παραμείνουμε φρουροί ακοίμητοι για να εξασφαλίσουμε ότι σ αυτή την κρίσιμη πενταετία, με τη νέα περιφερειακή αρχή θα εξακολουθούν να υπηρετούνται τα συμφέροντα των νησιών μας και δεν θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μηχανισμών και του κατεστημένου, των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεκδοτών που ονειρεύονται τα τουριστικά φιλέτα των ανεκτίμητων νησιών μας, ή το ξεπούλημα των ακτογραμμών μας, των λιμανιών μας, των αεροδρομίων μας, ή την ανεξέλεγκτη χρήση των ΑΠΕ στις κορυφογραμμές μας.
Θα συνεχίσω μαζί σας, φίλοι και συμπατριώτες μου για το καλό της Νάξου, της Αμοργού, των Μικρών Κυκλάδων.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όταν μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια με καθαρό βλέμμα, με ήθος, αξιοπρέπεια, όταν έχουμε όραμα, σχέδιο, πίστη στο μέλλον και δυνατή ψυχή !
Συνεχίζουμε μαζί !!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Πέτρου Μανδηλαρά
Αγαπητοί μου συμπατριώτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων
Νιώθω την ιερή υποχρέωση να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, τόσο για την αμέριστη συμπαράσταση και ενθάρρυνσή σας κατά τη διάρκεια του προεκλογικού μου αγώνα όσο και για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με ψηφίσετε στις περιφερειακές εκλογές του νότιου Αιγαίου, να μου δώσετε την πρώτη θέση στον συνδυασμό << ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ >> στις Κυκλάδες και να με οπλίσετε με τέτοια δύναμη ώστε να μπορέσω, ακόμη και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου, να υπερασπίσω με κάθε τρόπο, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και τα δίκαιά σας, με αποκλειστικό μου στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας στον τόπο μας και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας._
Με τιμήΠέτρος Γ. Μανδηλαράς





Δεν υπάρχουν σχόλια: