Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ ΑΠΟ 31/5 – 7/6/14

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει τον εμπρεσιονισμό. Όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ένα εικαστικό κίνημα που πια δεν υπάρχει. Πολλοί λίγοι γνωρίζουν όμως ότι υπάρχει μια αναβίωση αυτού του είδους ζωγραφικής. Υπάρχει για παράδειγμα φεστιβάλ νεοεμπρεσιονισμού στην Αμερική, όπου πάνω από 500 ζωγράφοι συναντιόνται για να ζωγραφίσουν παρατηρώντας την φύση και το φως.
Ένα τέτοιο event οργανώνεται για πρώτη χρονιά στην Σέριφο από τις 31/5 έως 7/6 σε πολύ
μικρότερη κλίμακα. Θα μαζευτεί μια παρέα νεοεμπρεσιονιστών (5-10 άτομα) και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει στον καμβά το φως, τον ήλιο, τα βράχια, τη θάλασσα, τα κύματα της, τα λευκά σπίτια, το μυστήριο και την μαγεία αυτού του νησιού. Πέρα από την ζωγραφική, αρκετές ώρες την μέρα στον ήλιο και τον αέρα, τα άτομα θα ανταλλάξουν απόψεις για την ζωγραφική, θα γευτούν την τοπική κουζίνα και τις γεύσεις και θα ζήσουν μια βδομάδα σαν τους εμπρεσιονιστές ψάχνοντας για την ομορφιά, το φως και την απεικόνιση τους σε δυο διαστάσεις.
Οι συμμετέχοντες είναι προχωρημένοι κι επαγγελματίες, αλλά και αρχάριοι στην τοπιογραφία, αλλά με πείρα σε άλλα είδη ζωγραφικής. Γνωστοί τοπιογράφοι, όπως ο Leon Holmes από την Αυστραλία, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Κατά την διάρκεια του μουσικού Φεστιβάλ Σερίφου (26/7 – 20/8) θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση των έργων για όποιον το επιθυμεί.
Όποιος ενδιαφέρεται να ζωγραφίσει μαζί με άλλα άτομα στην Σέριφο, ας επικοινωνήσει με τον τοπιογράφο κι οργανωτή του event Δημήτρη Βογιαζόγλου στο μειλ: dvoyiazoglou@epo.org. Δήλωση συμμετοχής δεν είναι αναγκαία αν κανείς έχει εξασφαλίσει διαμονή κι έρθει με όλα τα υλικά και χρώματα στην Σέριφο για να ζήσει την μοναδική αυτή εικαστική εμπειρία.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕΡΙΦΟΥ
Χώρα Σερίφου, 84005 Σέριφος, Κυκλάδες Email : serifosfestival@gmail.com https://www.facebook.com/SerifosFestival Τηλ. 6970650811 / 2281052566 LINOS.PRO

Δεν υπάρχουν σχόλια: