Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ! 
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Εργαζόμενε, εργαζόμενη / άνεργε, άνεργη

Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους άνοιξαν τον δρόμο για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις του εικοστού αιώνα, που οι σημερινές πολιτικές των μνημονίων επιχειρούν να ισοπεδώσουν πλήρως. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε την 1η του Μάη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».   
Οι εργάτες του Σικάγου άνοιξαν με θυσίες το δρόμο της νίκης, κατακτώντας εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χτες θεωρούνταν αυτονόητα.
Σήμερα όμως, στην Ελλάδα των μνημονίων, όπου η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, το 8ωρο καταργείται στην πράξη, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται, τα «φιλέτα» του Δημοσίου ξεπουλιούνται και οι απολύσεις αυξάνονται κατακόρυφα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να εκτοξευτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών εταιρειών και των ντόπιων ολιγαρχών, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας. Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο-«λαιμητόμο» ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος της χώρας έναντι «πινακίου φακής» σε ιδιώτες και σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, θεσμοθετείται το «σκλαβοπάζαρο» εργαζομένων, μέσω των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης, μειώνονται περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, ενώ με το τρίτο, επερχόμενο μνημόνιο θα δρομολογηθεί η πλήρης κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, η ισοπέδωση των υπολειμμάτων του εργατικού δικαίου και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, οι οποίες συνθλίβουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και προωθούνται από μια ολοένα και πιο νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση, «ερημοποιώντας» -ως πιο αδύναμο κρίκο- τη χώρα μας, την απάντηση θα την δώσουν οι αγώνες των εργαζομένων: αγώνες που θα οδηγήσουν στην ακύρωση των μνημονίων, στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στη φορολόγηση του πλούτου, στην κοινωνικοποίηση- εθνικοποίηση των τραπεζών, στην απελευθέρωση των εργαζομένων από την νεοφιλελεύθερη «θηλιά» της λιτότητας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: