Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης στη Νάξο


Στα πλαίσια του Κύκλου “ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ΕΠΙΣΤΗΜΗ” η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ολοκλήρωσε την επεξεργασία του βιβλίου του Γάλλου συγγραφέα Ντενί Γκέτς “ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ” και κάλεσε το γνωστό μαθηματικό, συγγραφέα και μεταφραστή ΤΕΥΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ για να συζητήσει μαζί του και

με το κοινό των βιβλιόφιλων το βιβλίο αυτό.

Η εκδήλωση της Λέσχης θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, στο Φιλώτι, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ώρα 19:30 με ελεύθερη είσοδο για τους βιβλιόφιλους και το κοινό. Στην εκδήλωση θα λάβουν ενεργά μέρος τα 26 μέλη της Λέσχης που μελέτησαν και συζήτησαν το βιβλίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα με συντονίστρια την καθηγήτρια κ. Μαρία Γρατσία.

Ο φετινός καλεσμένος της ΛΕΣΧΗΣ Τεύκρος Μιχαηλίδης, είναι διδάκτωρ των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου PARIS VI, συγγραφέας πολλών βιβλίων και μεταφραστής 22 γνωστών λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων, μεταξύ των οποίων και τα πασίγνωστα βιβλία του Ντενί Γκέτς “Το θεώρημα του Παπαγάλου” και “Τ’ αστέρια της Βερενίκης”. (Αναλυτικό βιογραφικό στο www.biblioanom.gr)


Μιχαηλίδης, Τεύκρος



 
Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κύπρο. Είναι διδάκτωρ των μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Από το 1981, διδάσκει μαθηματικά στη μέση εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σχετικά με τη διδακτική των μαθηματικών, την εισαγωγή της πληροφορικής στην εκπαίδευση και τη χρήση της αφήγησης και της ιστορίας στη διδασκαλία των μαθηματικών. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τις εφημερίδες "Τα Νέα", "Ελευθεροτυπία", "Ελεύθερος Τύπος" και "Καθημερινή". Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά 28 βιβλία, λογοτεχνικά και επιστημονικά, σχετικά μετά μαθηματικά και την ιστορία των επιστημών. Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο τού Chevalier dans l' Ordre des Palmes Academiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής+Φίλοι και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Από τις εκδόσεις "Πόλις" κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα "Πυθαγόρεια Εγκλήματα" (έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες -ιταλικά, ισπανικά, αγγλικά, κορεάτικα, κινέζικα, γαλλικά) και "Αχμές, ο γιος του φεγγαριού" (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας), καθώς και το βιβλίο του "Μαθηματικά Επίκαιρα - Συνειρμοί διαβάζοντας την εφημερίδα". Συμμετείχε με διηγήματα του στους συλλογικούς τόμους "Ελληνικά Εγκλήματα" 2, 3 και 4 των εκδόσεων "Καστανιώτη", "Είσοδος Κινδύνου" των εκδόσεων Μεταίχμιο, και στη σειρά "Κλέφτες και Αστυνόμοι" του ραδιοσταθμού "902 Αριστερά στα FΜ".
 
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2013)Αχμές, ο γιος του φεγγαριού, Πόλις
(2012)Ο μέτοικος και η συμμετρία, Πόλις
(2011)Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού, Πόλις
(2006)Πυθαγόρεια εγκλήματα, Πόλις
(2004)Μαθηματικά επίκαιρα, Πόλις
 
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2013)Άλγεβρα Β΄ γενικού λυκείου, Εκδόσεις Πατάκη
(2013)Κλέφτες και αστυνόμοι, Ψυχογιός
(2013)Κλέφτες και αστυνόμοι, Ψυχογιός
(2012)Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2012)Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2011)Είσοδος κινδύνου, Μεταίχμιο
(2011)Ελληνικά εγκλήματα 4, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2011)Ελληνικά εγκλήματα 4, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2009)Αξιοποίηση της ιστορίας των μαθηματικών στη διδασκαλία των μαθηματικών, Ζήτη
(2009)Ελληνικά εγκλήματα 3, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2008)Ελληνικά εγκλήματα 2, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2007)Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα
(2007)Μαθηματικά Α΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα
(2007)Μαθηματικά Β΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα
(2007)Μαθηματικά Β΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα
(2007)Μαθηματικά Γ΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα
(2007)Μαθηματικά Γ΄ γυμνασίου, Ελληνικά Γράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: