Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στα όπλα οι λογιστές της Νάξου ...


Ο Σύλλογος Λογιστών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Λογιστών με δυο εκπροσώπους του, μέλη του Συλλόγου μας, στην Πλατεία Συντάγματος ενώ σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας παρευρέθησαν έξω από την Εφορία Νάξου στην καθορισμένη ώρα.
Κατατέθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ στη Δ.Ο.Υ Νάξου με κοινοποίηση σε όλους τους καθ΄ύλην αρμόδιους.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας για την συμμετοχή τους καθώς και τους Συλλόγους της Νάξου που ενώθηκαν μαζί μας και συνυπέγραψαν το κατατεθέν ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

ΨΗΦΙΣΜΑ 
                                                                 
Πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, δεχόμαστε ένα καταιγισμό απαράδεκτων φορολογικών νόμων, οι οποίοι για να γίνουν λειτουργικοί απαιτούν πλήθος υπουργικών αποφάσεων, που εκδίδονται με σημαντική καθυστέρηση και πολλές φορές με αναδρομική ισχύ.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες οι λογιστές - φοροτεχνικοί συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους με συνέπεια και στόχο την εφαρμογή - μετάδοση της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας και την αύξηση της φορολογητέας ύλης.

Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά την υπερφορολόγηση, την γραφειοκρατία, το υψηλό κόστος δανεισμού και ενέργειας, την έλλειψη ρευστότητας και εμπιστοσύνης στις συναλλαγές. 

Από την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας προκύπτει ραγδαία αύξηση του όγκου εργασιών, που συνδυάζεται με ασφυκτικές καταλυτικές ημερομηνίες και εξαντλητικά πρόστιμα. Παράλληλα πολλές διατάξεις χρήζουν ερμηνείας (ειδικότερα το άρθρο 60 Ν.4174), δημιουργώντας σύγχυση σε επιχειρήσεις, λογιστές και φορολογούμενους. Πλέον το κράτος δεν αναγνωρίζει το ανθρώπινο λάθος και αντιμετωπίζει κάθε επιχειρηματία ως φοροφυγά.

Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια απλοποίησης, εξυγίανσης και εξορθολογισμού του ασφαλιστικού και φορολογικού μας συστήματος και σύμμαχοι στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής. 


Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τα πρόστιμα άδικα και σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε αναστολή εφαρμογής των σχετικών διατάξεων. Σας καλούμε σε ένα ειλικρινή διάλογο με στόχο: 

1. Τα πρόστιμα να είναι αναλογικά με την βαρύτητα της κάθε παράβασης.

2. Να καθοριστεί διαδικασία, που θα ελέγχεται από την φορολογική αρχή, βάσει της οποίας θα διαχωρίζεται το ανθρώπινο λάθος και η αιτιολογημένη αδυναμία, από την πρόθεση, την συνέργεια και το δόλο.

Τέλος ζητούμε την έγκαιρη έκδοση των ερμηνευτικών εγκυκλίων, στις οποίες θα υπάρχει πρόβλεψη για τον απαιτούμενο χρόνο εμπέδωσης των αλλαγών και προσαρμογή των εμπλεκομένων.


Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομκών κ. Χάρη Θεοχάρη, τους Βουλευτές Κυκλάδων και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Με εκτίμηση

Φρατζέσκος Στέφανος, Πρόεδρος Συλλόγου Νάξου Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων
Στρατούρης Ευάγγελος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νάξου   
Μαργαρίτης Ιωάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Νάξου
Παπαδόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Μαζικής Εστίασης
Κάβουρας Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νάξου
Γρύλλης Στέφανος, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Νάξου
Νάξος 07/03/2014
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                      ΣΚΟΡΔΙΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: