Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Συγχαρητήρια της ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στα κορίτσια του Πανναξιακού


Συγχαρητήρια στις αθλήτριες του Πανναξιακού
Η συμμετοχή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ (πετόσφαιρας) του Πανναξιακού στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και η γενικότερη αγωνιστική πορεία της είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας, των προσωπικών θυσιών και της συλλογικής δουλειάς όλων των παραγόντων που στηρίζουν τις αθλητικές δραστηριότητες του νησιού μας, παρά τις αντιξοότητες και τα πολλαπλά προβλήματα. Τα
συγχαρητήρια, λοιπόν, και η ικανοποίηση ανήκουν κατ’ αρχήν σε αυτό το στιβαρό αθλητικό δυναμικό του νησιού.
Δεν μπορούν όμως να μην αισθάνονται ικανοποιημένοι και περήφανοι και οι Ναξιώτες όπου γης, που παρακολούθησαν με καμάρι προχθές και χθες από τη Δημόσια τηλεόραση τις προσπάθειες και τις επιδόσεις των βολεϊμπολιστριών της Νάξου. Συγχρόνως, οι αθλήτριές μας έγιναν πρεσβευτές της πατρίδας μας, διαφημίζοντάς την και αναδεικνύοντας τις αθλητικές της δυνατότητες, που είναι σημαντικά μεγαλύτερες από όσο θα δικαιολογούσε το μέγεθος του τόπου μας.
Δυστυχώς, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν στέκει όσο πρέπει αρωγός στην ανάπτυξη του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού στο νησί, παρά τη λαμπρή αθλητική παράδοσή του, την ανάδειξη αθλητών πανελλήνιας εμβέλειας και την κοινωνική ανάγκη ανάπτυξης της αθλητικής παιδείας και του πολιτισμού. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένη, μεθοδική, συστηματική, διαφανής δημοτική αθλητική πολιτική. Η νέα δημοτική Αρχή αυτό θα επιδιώξει και θα πετύχει. Όχι να καρπώνεται επιτυχίες άλλων, στις οποίες δεν έχει την παραμικρή συμβολή, αλλά να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη περισσότερων μορφών του αθλητισμού σε όλο το εύρος του Δήμου.
Έτσι κι αλλιώς σήμερα γιορτάζει το ναξιακό βόλεϊ. Συμμετέχουμε όλοι οι Ναξιώτες σε αυτήν τη γιορτή, αναμένοντας συνέχιση των επιτυχιών. «Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη / Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου»
      Από το Γραφείο τύπου

  Γιάννης Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: