Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Δριμύ "κατηγορώ" του Γ, Πουσσαίου στο Χαρ. Κόκκινο για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Κατά την προσφιλή του τακτική ο κ. Κόκκινος για μία ακόμη φορά επιδίδεται σε λογικούς

ακροβατισμούς και ανακρίβειες, γεγονός που αποδεικνύεται από την πρόσφατη ανακοίνωσή του, σχετικά με την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.
Θα περιμέναμε από έναν αυτοδιοικητικό που θέλει πραγματικά να πείσει για την σοβαρότητά του, ουσιαστικές παρεμβάσεις πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες αυτή τη δύσκολη περίοδο και στο έργο της Περιφερειακής Αρχής, που δίνει έναν τεράστιο αγώνα να ανταποκριθεί σ’ αυτά. Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ανούσια πυροτεχνήματα, προεκλογικού χαρακτήρα, σχετικά με μια πρωτοβουλία που η υλοποίησή της ξεκίνησε πριν από μήνες.
Αγγίζουν τη φαιδρότητα τα όσα μηχανεύεται «περί πολιτικής στόχευσης και πολιτικής κερδοσκοπίας» προς άγραν ψήφων ενόψει των περιφερειακών εκλογών και δε θα τον ακολουθήσουμε στο παιχνίδι της προεκλογικής τακτικής με θύμα μια κοινωνική δομή για το στήσιμο της οποίας απαιτήθηκαν μήνες προετοιμασίας, δουλειάς  και συνεργασίας.  

Δηλώνουμε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί σοβαρότητα και αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και  υπενθυμίζουμε ότι το έργο της Περιφερειακής Αρχής ξεκινά από την ανάληψη των καθηκόντων της και ολοκληρώνεται με τη λήξη της θητείας της.

Παραπέμπουμε στις προ μηνών δημοσιοποιημένες προθέσεις μας στα Μ.Μ.Ε καθώς και στα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν αναλυτικά οι λόγοι που επιτάσσουν τη δημιουργία μιας τέτοιας κοινωνικής δομής και στις Κυκλάδες.

Δε θα απολογηθούμε στον κ. Κόκκινο για τις προσπάθειές μας αλλά θα δεχθούμε ότι όλοι μας, Εκκλησία, Περιφέρεια, Δήμος είμαστε υπόλογοι για την πρωτοβουλία μας να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζουμε ότι το  Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου ιδρύθηκε το 2009 επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, πέρασε αυτοδίκαια ως δομή στη διάδοχη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και η τροποποίηση του καταστατικού του εγκρίθηκε στην 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 29-8-2013 με την υπ’ αριθμόν124/2013 απόφασή του.

Συνιστούμε λοιπόν στον κ. Κόκκινο «να σταματήσει να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα εκ των υστέρων» και να φαντασιώνεται πολιτικές διεργασίες και τακτικές παλαιάς κοπής. Οι Μαυρογιαλούρικες εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν και καλά θα κάνει να σταματήσει να τις υιοθετεί.

Ας μην άγχεται λοιπόν και ας μην εκτοξεύει ειρωνικά πυρά,  τα  εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου θα γίνουν μετά τις εκλογές και θα χαρούμε να βρίσκεται ανάμεσά μας και να βοηθήσει εθελοντικά τη λειτουργία του.

Ας είναι ευχή και επιδίωξη όλων μας την επομένη ημέρα της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων να μην υπάρχει δικαιούχος τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: