Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Απόλλωνα κυριο θέμα συζήτησης μεταξυ Περιφέρειας και Δήμου


Τη Νάξο επισκέφτηκε την Τετάρτη και Πέμπτη 26-27/02/2014 ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης για θέματα της αρμοδιότητάς του (Αναπτυξιακός Προγραμματισμός, Περιβάλλον, Έργα ΕΣΠΑ). Σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα περιβαλλοντικά θέματα του νησιού. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού του Απόλλωνα και η έλλειψη αδειοδοτήσεων της μονάδας και τόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και από τα στοιχεία των σχετικών αναλύσεων διαπιστώθηκε ότι η μονάδα λειτουργεί ορθά χωρίς να δημιουργεί ρύπανση. Η έλλειψη ωστόσο των αδειοδοτήσεων αποτελεί μείζον θέμα, το οποίο ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων –που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και της λειτουργίας της μονάδας πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει με σύννομο τρόπο.
Σε συνέχεια πραγματοποιήθηκε πολυπληθής συνέλευση των κατοίκων στον Απόλλωνα με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Μακρυωνίτη, των Περιφερειακών Συμβούλων, κκ. Γ. Γκούφα και Λ. Θεόφιλου, του Αντιδημάρχου, κ. Δ. Λιανού και του Προέδρου του Τ.Σ., κ. Μπάρδη, και έγινε διεξοδική συζήτηση επί του θέματος. Μεταξύ άλλων προέκυψε ότι από τη μονάδα δεν προκαλείται καμία όχληση και ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για τη νόμιμη αντιμετώπιση του θέματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με γνώμονα τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: