Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου "Βελτρίωση κτιριακών υποδομών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου"

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο «Βελτίωση κτιριακών υποδομών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο
Χώρας Νάξου» Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του αιτήματος χρηματοδότησης ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά από συλλογική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ το έργο βελτίωσης των κτιριακών υποδομών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 464.000€, προβλέπει την ανακατασκευή τριών ετοιμόρροπων αιθουσών και την άρση των επικινδυνοτήτων στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου.
Ειδικότερα, προβλέπεται να υλοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες :
  • Η καθαίρεση των τριών υφιστάμενων ετοιμόρροπων αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου,
  • Η κατασκευή τριών νέων αιθουσών,
  • Η κατασκευή δικτύου ομβρίων,
  • Διαμόρφωση του χώρου μπροστά από τις αίθουσες με την κατασκευή χώρου πρασίνου,
  • Η μόνωση της επίπεδης πλάκας του παλαιού κτιρίου,
  • Η επέκταση του δικτύου συλλογής των ομβρίων ως τον κεντρικό δρόμο ώστε να μην εισέρχονται στην αυλή μέσα από την κεντρική είσοδο του Σχολείου,
  • Η άρση επικινδυνοτήτων από τον αύλειο χώρο του σχολείου, α) με τη διάστρωση βιομηχανικού δαπέδου πάνω από την παλιά αλλά φθαρμένη και σαθρή υφιστάμενηασφαλτόστρωση της αυλής, και β) την ανακατασκευή της κατεστραμμένης περίφραξης στο νότιο όριο του σχολείου.
  • Η άρση επικινδυνότητας τραυματισμού από διερχόμενα οχήματα, με την κατασκευή πεζοδρομίου έξω από την κεντρική είσοδο στον αύλειο χώρο του σχολείου και την ενοποίησήτου με το υφιστάμενο πεζοδρόμιο της οδού Παπαβασιλείου.
Οι προς ανακατασκευή 3 αίθουσες ήταν βοηθητικοί χώροι του σχολικού κτηρίου, με έτος κατασκευής το 1972. Με τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις αναμένεται να δοθεί ανάσα στο στεγαστικό πρόβλημα της σχολικής κοινότητας, εξασφαλίζοντας τη βελτίωση της σχολικής ζωής των μαθητών και διασφαλίζοντας τις συνθήκες παραμονής μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου.

Με την ένταξη ενός ακόμη μεγάλου έργου στο ΕΣΠΑ, σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταδεικνύεται σαφέστατα η προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση μεγάλων έργων, αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: