Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μερική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Ρεύμα εκ περιτροπής
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αρχισε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας σε περιοχές του νησιού, αρχής γενομένης από τα Φυρά. Στο νησί μεταφέρονται γεννήτριες αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να
ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Συγκεκριμένα, σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει γεννήτριες συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.
Επίσης, στις 6 το απόγευμα απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των γεννητριών. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά γεννητριών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5MW.
Όσον αφορά τις βλάβες και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση της Θήρας, η ΔΕΗ ανέφερε ότι την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι «προκλήθηκε αιφνίδια βλάβη σε μία εκ των μηχανών παραγωγής ηλεκτροπαραγωγής της νήσου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Σταθμού».«Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή επισκευή των βλαβών. Μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα γίνουν όλες εκείνες οι έρευνες που απαιτούνται για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την πυρκαγιά».
Το κλιμάκιο της ΔΕΗ που φτάνει στη Σαντορίνη είναι από τα πλέον έμπειρα και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες επιχειρήσεις άμεσης ηλεκτροδότησης στην Κύπρο μετά το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο και το νοσοκομείο λειτουργούν κανονικά με δικές τους γεννήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: