Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Από 2,4% - 2,8% η διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Προβάδισμα 2,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν στη ΝΔ δυο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», η Νέα Δημοκρατία διευρύνει σε 2,4 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα που καταγράφεται λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Ανάλογο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται και σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία: η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7%, 15,2% αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.
Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.
Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Από 2,4% - 2,8% η διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. | Epoli - Πολιτική, Αυτοδιοίκηση, Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: