Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτηματικά οι αποσύρσεις υποψηφιοτήτων στη Νάξο, για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Ο ρόλος του Π. Ρήγα

Ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ι. Βλασερός
απέσυρε την υποψηφιότητά του

Απο τη διαδικασία εκλογής προέδρου
Στην τελική ευθεία για το συντακτικό του συνέδριο μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς αύριο, Κυριακή, εκλέγονται οι 2.100 σύνεδροι, που θα βρεθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου. Το συνέδριο θα διαρκέσει ώς τις 3 Μαρτίου. Για την εκλογή των συνέδρων θα στηθούν 600 κάλπες σε όλη την Ελλάδα και η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9 το πρωί. Επιτρέπεται ένας σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια ανά καποδιστριακό δήμο. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Στη Νάξο η εκλογή 5 συνέδρων (Για οργανώσεις που θα ψηφίσουν από 100 μέχρι 168 θα εκλεγούν 5 σύνεδροι) θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια ΑΛΣΟΣ (περιοχή Έλλης) από τις 10,30 έως τις 18.00. Μεγάλο ερωτηματικό όμως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ είχαν κατατεθεί 9 υποψηφιότητες μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, όπως είχε αποφασισθεί από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου, τελικά σήμερα υπάρχουν μόνο 5 (όσοι και θα εκλεγούν), αφού τις υποψηφιότητές τους απέσυραν για άγνωστους λόγους οι κύριοι Βλασερός Ιωάννης, Γκούφας Γεώργιος, Λάμπου Θεοχάρης και Σέργης Μανόλης. Οι 5 που τελικά θα είναι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Δημητροκάλης Σταμάτης, Καπινιάρη Ρεγγίνα, Καπίρης Σταμάτης, Κοντοπίδη Άννα και Σέργης Σταμάτης
Η σύνθεση ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες ποσοστόσεις (2 άνδρες, 2 γυναίκες και ένας νέος). Τώρα το γεγονός ότι υπάρχουν τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα επιδιώξουν τον έλεγχο των οργάνων του κινήματος, έχει δημιουργήσει σοβαρές εντάσεις και διαπληκτισμούς που είδαν το φώς της δημοσιότητας. Η προσπάθεια των Βενιζελικών να επιβάλουν την δική τους κυριαρχία έχει ως εκφραστή στις Κυκλάδες τον βουλευτή κ. Παν. Ρήγα ο οποίος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου. Πολλοί μάλιστα μιλούν για μεθοδεύσεις οι οποίες και οδήγησαν στην δυσαρέσκεια των περισσοτέρων από αυτούς που απέσυραν τις υποψηφιότητές τους. Από την άλλη το μπλοκ των δυνάμεων που πρόσκεινται στον τέως πρόεδρο Γ. Παπανδρέου έχουν γνώση και εμπειρία στη λειτουργία των μηχανισμών του κινήματος και κάνουν τη δική τους προσπάθεια … Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν και άλλες τάσεις με  ιδεολογικές αρχές και διαφορετικές επιδιώξεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. 
Από τη Νάξο τώρα οι 4 στους 5 φαίνεται να πρόσκεινται στον βουλευτή και κατ’ επέκταση στον σημερινό πρόεδρο Ευαγγ. Βενιζέλο ενώ μια από τους πέντε και ο κ. Ι. Μαράκης του Νικ. που βρίσκεται στους «αριστίνδην» συνέδρους ως μέλος της Κ.Ε. της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θα υποστηρίξουν το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο.
Ερωτηματικό επίσης είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που ψηφίσουν(;;;) περισσότεροι από 168 γεγονός που επιτρέπει την εκλογή 6 συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: