Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 το βράδυ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ στην αίθουσά του στην περιοχή της παραλίας της Χώρας Νάξου με την παρουσία και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, λοιπών επισήμων και πολλών μελών του ΚΑΠΗ. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Μάκης Συμεώνογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στάθης Αγγελής και κ. Δημήτρης Καραπάτης, ο Πρόεδρος του ΝΟΠΠΠΑΠΠΑ κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Γ. Ποσάτζης. Επίσης παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Γιάννης Λογαράς, η ιδιαιτέρα Γραμματέας του Δημάρχου κ. Κατερίνα Μαργαρίτη-Ξενάκη, ο καθηγητής κ. Γιάννης Γιοσμάς και πολλά μέλη του ΚΑΠΗ που (διακατεχόμενα από αξιοθαύμαστο «νεανικό» σχεδόν σφρίγος) αψήφησαν τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες (είχε χιονίσει την ημέρα
αυτή και το ψύχος ήταν δριμύ) για να παρακολουθήσουν την ωραία αυτή εκδήλωση, που ήταν η πρώτη του νέου έτους για το ΚΑΠΗ. Της κοπής της πίτας προηγήθηκε εύληπτη, παραστατική και σημαντική στο περιεχόμενο ομιλία της καθηγήτριας κ. Σοφίας Οικονόμου-Μαργαρίτη για το βίο και το έργο του Αγίου Βασιλείου. Στη συνέχεια, αφήγημα με περιεχόμενο σχετικά σύγχρονο, αλλά προσαρμοσμένο στο πνεύμα της αλληλοβοήθειας (κάτι σαν Αηβασιλιάτικο δώρο) διάβασε η κ. Κατερίνα Σιδερή (που το είχε γράψει η ίδια). Την πίτα έκοψε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος. Κατόπιν οι παρόντες έψαλαν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Μητροπολίτης δίνοντας συμπληρωματικά βιογραφικά στοιχεία για τον τον μεγάλο Άγιο της Χριστιανοσύνης μας, Άγιο Βασίλειο. Κατόπιν διανεμήθηκαν στους παρόντες τα τεμάχια της βασιλόπιτας καθώς και συμπληρωματικό κέρασμα με κουραμπιέδες, ξηρούς καρπούς και ρακή.
Μετά η σεβαστή κυρία Σοφία Σαλτερή-Μανωλά με τον μοναδικό καλλιτεχνικό τρόπο της ερμήνευσε όμορφα ελληνικά τραγούδα τα οποία τραγουδούσαν μαζί και οι υπόλοιποι παρόντες.
Στο τέλος (και ενώ είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι) κάποια μέλη του ΚΑΠΗ ολοκλήρωσαν την ψυχαγωγία τους χορεύοντας νησιώτικους χορούς (υπό τους ήχους μουσικής που αναπαρήγε η ηχητική εγκατάσταση της αίθουσας).
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (πρόεδρος ο κ. Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος) και η επιτροπή αιρετών εκπροσώπων των μελών του ΚΑΠΗ (με πρόεδρο τον Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος και διηύθυνε το πρόγραμμα της εκδήλωσης). Πρέπει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή στη διοργάνωση της εκδήλωσης και την εξυπηρέτηση των παρόντων των κ. Νικολάου Σκουλάτου, κ. Κατερίνας Σιδερή καθώς και κ. Σοφίας Σκυλάκη, κ. Μαρίκας Κορρέ και κ. Μαρούσας Βασιλάκη.
Ήταν μια ωραία εκδήλωση που ικανοποίησε τους παρευρεθέντες.



Γιάννης Λογαράς





Δεν υπάρχουν σχόλια: