Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη επιχειρηματίας στη Μήλο για "ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ"

Συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός για λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων στη Μήλο
Κατασχέθηκαν τρία (3) παιγνιομηχανήματα και 227,5 €

Συνελήφθη χθες (25-1-2013) το βράδυ στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, ένας 41χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εγκατάσταση και λειτουργία παράνομων τυχερών παιγνίων.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονης ημεδαπής ιδιοκτήτριας του καταστήματος, η οποία κατά την διάρκεια του έλεγχου απουσίαζε και αναζητείται. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργιά, τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα στα οποία εμφανίζονταν το τυχερό παιχνίδι «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», με σκοπό την προσέκλυση - συμμετοχή θαμώνων του καταστήματος στα
παράνομα παίγνια.
Από την έρευνα στο κατάστημα κατασχέθηκαν τα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 227,5 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.
Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: