Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επέστρεψαν στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης, Κουτσούκος, Κασσής


Κατά καιρούς έχουν εκφράσει δημόσια τις διαφωνίες τους με το ΠΑΣΟΚ και αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο στη Βουλή. Επέστρεψαν όμως και πάλι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, για επανασυσπείρωση ενόψει του συνεδρίου. Πρόκειται για το κορυφαίο στέλεχος και βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη και τους βουλευτές Γιάννη Κουτσούκο και Μιχάλη Κασσή.
Την Τετάρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε «κάλεσμα συσπείρωσης ενότητας, αναζωπύρωσης της παραταξιακής συνείδησης, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα», όπως είπε. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η συνείδηση της παράταξης, η αίσθηση σοβαρότητας των περιστάσεων, η αίσθηση εθνικής ευθύνης είναι αυτό νομίζω που μας ενώνει. Αυτό αφορά πρόσωπα, αφορά βουλευτές, αφορά τους πάντες, αφορά κινήσεις, ομάδες, το φόρουμ για τη μεγάλη και ανανεωμένη κεντροαριστερά, όπου το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται ως ίσος προς ίσους, ανεξαρτήτως από τη διαδρομή του και το μέγεθός του το κοινοβουλευτικό» και σημείωσε ότι στόχος είναι το Συνέδριο του κόμματος (28/2-3/3) να είναι «αυθεντικό, ουσιαστικό» και «ένα Συνέδριο που αντιστοιχεί σε ένα κανονικό, θεσμικό, δημοκρατικό κόμμα». Υπενθυμίζεται ότι από το ΠΑΣΟΚ έχουν αποχωρήσει ο Μ. Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και οι Μιχάλης Κασσής, Άντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος και Θόδωρος Παραστατίδης.
Όμως, ο Κ. Σκανδαλίδης έχει δηλώσει ότι είναι ΠΑΣΟΚ και το έδειξε και στην πράξη με την επανεγγραφή του στις οργανώσεις του κόμματος. Και τώρα, δηλώνει παρών στο κάλεσμα συσπείρωσης που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.
Σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, ο κ. Σκανδαλίδης, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
Η ανακοίνωση του Κ. Σκανδαλίδη
«Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της παράταξής μας εν όψει του κρίσιμου Συνεδρίου. Είναι χρέος μας να οργανώσουμε ένα γνήσιο, ανοιχτό, αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό Συνέδριο που θα γίνει αφετηρία για την ανασύνταξη του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή μου, με τις προτάσεις και τις θέσεις μου σ' αυτή την πορεία» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σκανδαλίδης.
Η δήλωση του κ. Κασσή:
«Έτσι κι αλλιώς, εγώ δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου».
«Το ΠΑΣΟΚ περνάει υπαρξιακό πρόβλημα»
Ο κ. Σκανδαλίδης, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ειπε ότι πιστεύει «στο παρόν και στο μέλλον μίας παράταξης, ιδιαίτερα σήμερα που κινδυνεύει να εξαερωθεί». Ερωτώμενος εάν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιάσει συγκεκριμένο κείμενο θέσεων για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης άφησε αιχμές για άλλα στελέχη. «Ζούμε μία περίοδο όπου ο καθένας νομίζει ότι άμα γράψει μία διακήρυξη ή πει κάτι μπορεί να κάνει κι ένα μαγαζάκι και να κάνει μία πολιτική. Αυτό είναι λάθος κατά τη γνώμη μου».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «το ΠΑΣΟΚ περνάει ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Αυτό θα το λύσει στο συνέδριό του, είναι κρίσιμο το συνέδριο αυτό, και νομίζω ότι αυτή η σύνθεση των απόψεων πρέπει να γίνει με ευθεία, ανοιχτή πολιτική συζήτηση. Χρειάζεται να ξαναπάμε σε μία συνολική διαδικασία, όπου θα πρέπει ο καθένας να συμβάλει με τον δικό του τρόπο και με τις δικές του ξεχωριστές απόψεις. Να συγκρουστούμε, να αντιπαρατεθούμε, να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε για την παράταξη, για το παρόν και το μέλλον της».
Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τη στάση που θα κρατήσει κατά τη μυστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι συντάσσεται στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η θέση μου είναι προφανής, όχι γιατί ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του προέδρου, αλλά γιατί υπάρχει ένα πραγματικό γεγονός ότι και οι χθεσινές εξελίξεις δείχνουν ότι -παρά τις επίμονες προσπάθειες- ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθούν, ούτε καν ως ενδείξεις. Πιστεύω λοιπόν ότι η ψήφος μου είναι αυτονόητη. Θα συνταχθώ με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».
Επίσης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι παραμένει «προσκολλημένος σε λάθη του παρελθόντος που απέβησαν ιστορικά για τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Επαναλαμβάνει μία πρακτική της Αριστεράς που θέλει να διεισδύσει σε έναν πολιτικό χώρο, χωρίς πολιτικούς και προγραμματικούς όρους, κάνοντας τον εισαγγελέα», σημείωσε.
Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «ερασιτεχνική» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική, σημειώνοντας ότι έγινε με «μεροληπτική τεκμηρίωση» και με «μόνο πολιτικολογία και χωρίς κανένα στοιχείο» και κατέληξε αναφέροντας ότι «είναι κρίμα, γιατί ένας νέος άνθρωπος, όπως είναι ο Τσίπρας, που θέλει να καλλιεργήσει την εικόνα του υποψήφιου και υπεύθυνου πρωθυπουργού της χώρας, να ενδύεται το ρόλο του ηθικολόγου και του εισαγγελέα ξανά. Δεν πάσχει η Ελλάδα από εισαγγελείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: