Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος προπονητής στίβου βελτίωσε τον Κώστα Μανωλά

Ο Τριαντάφυλλος Παπαευαγγέλου
ήταν γυμναστής στη Νάξο τη δεκαετία
του '80 και παντρεμένος με τη Ναξιώτισσα
δικηγόρο Κατερίνα Ημέλλου

Ύμνος απο το http://www.stivosnews.gr για τον Ναξιώτη ποδοσφαιριστή και τον γνωστό σε όλους γυμναστή του Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου. 
   Το δημοσίευμα:
Λένε ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα, κρύβεται μια γυναίκα… Στο ποδόσφαιρο μια μεγάλη ομάδα την κάνει ο προπονητής, ποιος κάνει όμως έναν καλό ποδοσφαριστή; Ο γυμναστής του!Ο Κώστας Μανωλάς έχει αρχίσει και αφήνει το «στίγμα» του τα τελευταία χρόνια παίζοντας στην ΑΕΚ και οι εμφανίσεις του του έδωσαν το «εισιτήριο» φέτος το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Για τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων», πολλοί είναι οι ειδικοί που λένε ότι θα αφήσει εποχή, άλλοι τον στέλνουν ήδη στο
εξωτερικό, αλλά όπως και να” χει στα 21 του χρόνια είναι σίγουρα στο επίκεντρο.Που οφείλετε όμως αυτή η βελτίωση του ανιψιού του παλιού μεγάλου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, Στέλιου Μανωλά; Καταρχάς σίγουρα στους γονείς του και κυρίως, στον πατέρα του και το θείο του που είναι κοντά του και τον στηρίζουν από τα πρώτα του βήματα και του δίνουν τις σωστές βάσεις και κατόπιν στο γεγονός ότι γρήγορα τον πήραν από τη Νάξο και τον έστειλαν στην Αθήνα και στα «χέρια» του Τριαντάφυλλου Παπαευαγγέλου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου διέκρινε το ταλέντο του παιδιού και το πρώτο που έκανε ήταν να τον στείλει για αιματολογικές εξετάσεις. Στην συνέχεια έπιασαν δουλειά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν ξεχνάει τον γυμναστή του, Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου και τα «εφόδια» που του έδωσε για να φθάσει να παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο. Μιλήσαμε με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη ραγδαία άνοδο του Κώστα Μανωλά, τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου.
«Ο Στέλιος που τον γνωρίζω, μου τον έφερε πριν από πέντε περίπου χρόνια και αμέσως διέγνωσα ότι είχε ταχύτητα και αλτικότητα. Τον ξεκίνησα προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και θέλησα τα καλά στοιχεία που διέθετε να τα κάνω καλύτερα. Όταν τον παρέλαβα έτρεχε τα 60 μέτρα σε 7.40 και όταν πήγε στην ΑΕΚ έτρεχε σε 6.76. Είναι χαρακτηριστικό ότι σκεφτόμασταν να βγάλει και δελτίο σε σύλλογο του στίβου και να κατεβεί σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Τόσο γρήγορος ήταν. Μάλιστα, τον έβαλα να κάνει και ύψος και όταν ο πήχης έμπαινε στο 1.80 μέτρα περνούσε περίπου 10 εκατοστά πιο πάνω. Φυσικά είχε και θέληση ο ίδιος. Δεν τα παρατούσε ποτέ. Ήθελε να γίνει πρώτα πρωταθλητής και μετά ποδοσφαιριστής. Τώρα σαν Ολυμπιακός και εγώ που είμαι δεν χάνω αγώνα του και παρακολουθώ την πορεία του», είπε ο προπονητής σήμερα του ΓΣ Κηφισιάς, που γυμνάζει μεταξύ άλλων την επί σειρά ετών πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια, Χριστίνα Χαντζή-Νεάγκ.
Ο Κώστας Μανωλάς γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1991 στη Νάξο. Το 2005 ήρθε στο Θρασύβουλο Φυλής και έπαιξε μέχρι το 2009 και από το 2009 μέχρι το 2012 συνέχισε στην ΑΕΚ και τη φετινή αγωνιστική περίοδο μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό ΣΦΠ. Το ύψος του είναι 1.88μ. και παίζει στη θέση του αμυντικού. Φοράει τη φανέλα με το νο 24.
Αναλυτικά: 2008-09 Θρασύβουλος 5 εμφανίσεις (0 γκολ), 2009-10 ΑΕΚ 10 εμφανίσεις (1 γκολ), 2010-11 ΑΕΚ 27 εμφανίσεις (3 γκολ), 2011-12 ΑΕΚ 29 εμφανίσεις (2 γκολ), 2012-13 Ολυμπιακός ΣΦΠ 7 εμφανίσεις (1 γκολ). . 2009-10 Εθνική Ελπίδων 5 εμφανίσεις (0 γκολ). Έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ το 2011.
Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι προπονητές που ειδικεύουνται στα 400 μέτρα κυρίως, έχουν επιτυχίες σε ομάδες ή ποδοσφαιριστές στις επαγγελματικές και όχι μόνο κατηγορίες. Άλλωστε είναι γνωστό ότι έχουν επιτυχίες ο Γιώργος Βαμβακάς, ο Κοσμάς Στράτος και τώρα το παράδειγμα με τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου. Ίσως γιατί οι ενεργειακές απαιτήσεις ενός ποδοσφαιριστή είναι ίδιες με ενός αθλητή των 400 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: