Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αφιέρωμα στους διεφθαρμένους


Με την ευκαιρία της επίσκεψης  της Κυρίας  Μέρκελ Καγκελαρίου της Γερμανίας, και με αφορμή την επιστολή του Μανώλη Γλέζου, μου ήρθαν στο νου κάποιες παλιές αναμνήσεις και
ξαναθυμήθηκα σελίδες από την ιστορία μας. Η Ελλάδα από την εποχή που απέκτησε την «ανεξαρτησία» της, πάντα της δημιουργούσαν προβλήματα, και δεν άφηναν τον λαό μας να σηκώσει κεφάλι. Πάντα μας είχαν οι δυτικοί υπό την «προστασία» τους. Πήραμε μέρος στο πλευρό τους σε δύο παγκοσμίους πολέμους, από τους οποίους βγήκαμε «νικητές», αλλά πάντα στην ουσία είμαστε ηττημένοι και εξαθλιωμένοι. Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βρεθήκαμε σε μια καταστροφή, την Μικρασιατική, και οι λατρευτοί μας οι «σύμμαχοι» βρέθηκαν απέναντί μας. Μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, είχαμε τους νεοκατακτητές εισβολείς τους Άγγλους, οι οποίοι φρόντισαν να εγκαταστήσουν κυβέρνηση του χεριού τους και οδήγησαν τον λαό σε ένα εμφύλιο πόλεμο, με τραγικές συνέπειες και με σοβαρότατες πολιτικές και αναπτυξιακές στασιμότητες και εκτροπές. Ακολούθησε η εγκατάσταση της χούντας των Συνταγματαρχών, από τους Αμερικάνους και όταν «επιλύθηκε» το Κυπριακό, μας επέτρεψαν για λίγα χρόνια να έχουμε κάποια ελεγχόμενη δημοκρατία. Στα χρόνια αυτά, της λεγόμενης μεταπολίτευσης, ο λαός μας έστω και έτσι, πήρε κάποιες ανάσες ζωής και κατάφερε να ξεδιπλώσει της δημιουργικές του ικανότητες και να αναλώσει τις δυνάμεις του, τους κόπους του και την εφευρετικότητα, του για ένα καλύτερο μέλλον. Κατέκτησε με αγώνες, πολύτιμα δικαιώματα, εργάσθηκε σκληρά, μορφώθηκε, εξειδικεύθηκε, ξενιτεύτηκε, μόρφωσε με στερήσεις και τα παιδιά του.Σήμερα έχουμε πάλι μία από τα ίδια. Αυταρχικές κυβερνήσεις, που την δύναμη τους την αντλούν από την βία, την τρομοκρατία, την Μιντιακή παραπληροφόρηση και τους ξένους προστάτες και επιβάλουν καταπατώντας και αυτό το Σύνταγμα, που οι ίδιοι έφτιαξαν, δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια εις βάρος των φτωχών στρωμάτων του λαού, των μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, μικρομεσαίων. Απολύουν χωρίς αιδώ με ελαφρά τη καρδία, χιλιάδες ανθρώπους και όταν αυτοί φτάσουν σε οριακό επίπεδο για την ίδια την ζωή τους, τους χτυπούν, σαν ζώα και τους στέλνουν στα δικαστήρια.
Μα όλοι αυτοί δεν χρωστάνε σε σας απολύτως τίποτα. Το χρέος το δημιουργήσανε, οι πολιτικοί, έτσι επειδή τους άρεσε, επειδή την πολιτική τους την βάσιζαν σε πελατειακές σχέσεις και τις περισσότερες φορές και με το αζημίωτο. Εσείς Όμως δεν κατηγορείτε τον Κύριο Παπανδρέου, τον Κύριο Σαμαρά, τον Κύριο Κουβέλη, τον Κύριο Βενιζέλο και τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, Υπουργούς και βουλευτές.
Αυτοί φαίνεται είναι τα δικά σας παιδιά και βρίσκονται για σας στο απυρόβλητο. Γι’αυτο πρέπει να πληρώσουν όλοι αυτοί, της κατώτερης τάξης. φταίνε δεν φταίνε επειδή είναι τεμπέληδες, διεφθαρμένοι εγκληματίες και από πάνω και κοπρίτες.
Την ωραία αυτή εικόνα για τον λαό μας την δώσανε στο εξωτερικό οι ίδιοι οι κυβερνώντες του τόπου, που είχαν εκλεγεί με τις ψήφους των «κοπριτών και πρόθυμοι ξένοι ομοϊδεάτες τους.
Την εικόνα αυτή έχουν για τους Έλληνες, οι λαοί της Ευρώπης.
Έχω σε όλους να θυμίσω, ότι στην Ελλάδα, μέχρι και πριν από 35 χρόνια το οργανωμένο έγκλημα ήταν άγνωστο. Εγκλήματα με θάνατο είχαμε σε δύο περιπτώσεις. Για λόγους τιμής και βεντέτες ή για  κτηματικές διαφορές. Η ληστεία μετά φόνου είναι προϊόν εισαγόμενο από την «άγρια» δύση. Το πρώτο τέτοιο έγκλημα έγινε από Γερμανούς που λήστεψαν και σκότωσαν εν ψυχρώ τον άτυχο Βενζινοπώλη. Ακολούθως και Έλληνες διδάχθηκαν τον εύκολο αυτό τρόπο πλουτισμού.
Η διαφθορά εισήχθη στην Ελληνική ζωή, από τις κραταιές δυτικές εταιρείες, όπως οι φαρμακευτικές, οι κατασκευαστικές και η γνωστή Γερμανική, αν δεν κάνω λάθος, Siemens, που έσπειρε, σαν μαρουλόφυλλα την διαφθορά στην πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο.
Οι εταιρείες αυτές με τον τραπεζιτικό χρηματοπιστωτικό τομέα μαζί χέρι χέρι με τις τοπικές κυβερνήσεις, δημιούργησαν ένα πλασματικό χρεοκοπημένο και διεφθαρμένο μοντέλο για την χώρα μας.
Για την διατήρηση του μοντέλου αυτού έρχεται τώρα η Κυρία Καγκελάριος, να νουθετήσει με «ματωμένη καρδιά», την αυταρχική Ελληνική κυβέρνηση, η οποία ενώ δεν ανέχεται ούτε μύγα στο σπαθί της, για τους υποτελείς Έλληνες, διατηρεί μιά τελείως υποτακτική και συναινετική σχέση με την Τρόικα.
Στην Κυρία Μέρκελ υπενθυμίζουμε ότι κάτι μας οφείλει.
Γι’αυτούς τους ανθρώπους από το Κοντομαρί της Κρήτης καθώς και για άλλους 700000 που τους σκότωσαν, οι συμπατριώτες τους. Για τα χρήματα που μας πήραν και τις καταστροφές που προκάλεσαν, δεν έδωσαν δραχμή τσακιστή, Όμως είναι ευκαιρία για την Κυρία Μέρκελ και τους ομοϊδεάτες συμπατριώτες της, να ματώσει λίγο περισσότερο η καρδούλα τους.
Κιάυτό κάτι είναι.
Isidoros Neroutsos


 










































Δεν υπάρχουν σχόλια: