Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μετά την Παπαρήγα νέα συνάντηση Περιφερειαρχών, την Δευτέρα, με τον Υπουργό Εσωτερικών

Τη Δευτέρα, 27/8, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των δέκα τριών Περιφερειαρχών της χώρας με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης. Σημειώνεται, ότι στην προηγούμενη συνάντηση (2/7), οι Περιφερειάρχες κατέθεσαν σειρά προτάσεων και προβλημάτων, μεταξύ των οποίων:
Να καθιερωθεί άμεσα προληπτικός έλεγχος αλλά και έλεγχος των μέχρι τώρα πεπραγμένων των Περιφερειών (πρώην Νομαρχιών), καθώς επίσης να αρχίσει να λειτουργεί ο ελεγκτής νομιμότητας, όπως προβλέπει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων με το Κράτος, αλλά κυρίως με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία πρέπει να περιοριστεί στον απολύτως αναγκαίο από το σύνταγμα ρόλο της.
Η κωλυσιεργία από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου στα εντάλματα πληρωμής που στερούν πόρους από την πραγματική οικονομία, αλλά και η τακτική τους να προχωρούν σε έλεγχο σκοπιμότητας και όχι μόνο έλεγχο νομιμότητας, όπως επιβάλλει ο νόμος και το σύνταγμα.
Η δραματική μείωση των ΚΑΠ τα δύο τελευταία χρόνια αποστερεί από τις Περιφέρειες τις δυνατότητες αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, σε ορισμένες δε και προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών τους αναγκών.
Η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ταχύτερη υλοποίηση από τις Περιφέρειες του ΕΣΠΑ.
Νέο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις αποτελεσματικότερης εφαρμογής του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετά τη συνάντηση που είχε η ΕΝΠΕ με τη Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε τη Σύρο και στη συνέχεια τη Νάξο, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του ανιψιού του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: