Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επιστολή Δεκαβάλλα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την καθυστέρηση αποπληρωμής των έργων του "ΘΗΣΕΑ"

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κο Κων/νο Ασκούνη, σχετικά με ‘’το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Αγαπητέ συνάδελφε,
Με την παρούσα επιστολή μου, ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι, όχι μόνο στο νησιωτικό μας χώρο, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ελλάδα, πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να θέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών η Κ.Ε.Δ.Ε.
Ειδικότερα το πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η καθυστέρηση αποπληρωμής των έργων που έχουμε υλοποιήσει ως δήμοι μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Ήδη πολλοί εργολάβοι οι οποίοι υλοποίησαν έργα στο πλαίσιο του προγράμματος, μετά την έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας και την έγκριση του αντίστοιχου λογαριασμού, πληρώθηκαν για τα έργα αυτά με μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής ήταν το να ξεκινήσουν προσφυγές προς τους δήμους και να ζητούνται υπέρογκοι τόκοι υπερημερίας για την καθυστέρηση καταβολής της αμοιβής τους.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι δήμοι ήταν οι φορείς υλοποίησης των έργων αυτών, αλλά η χρηματοδότησή τους προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο καθυστέρησε μαζικά να τα χρηματοδοτήσει.
Επειδή τα ποσά τα οποία θα κληθούν οι δήμοι να καταβάλλουν είναι ιδιαιτέρως ψηλά και αποτελούν ένα ακόμη πρόβλημα που μεγεθύνει την οικονομική δυσχέρεια των Ο.Τ.Α., παρακαλούμε λοιπόν στο πλαίσιο της Κ.Ε.Δ.Ε. να συζητήσουμε το πρόβλημα αυτό και να αναζητήσουμε σε συνεργασία με το ΥΠ.ΕΣ. τις πιθανές λύσεις για την αντιμετώπισή του.
Προσδοκώντας στην ανταπόκριση σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
Από το Γραφείο Τύπου
Του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων
της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: