Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

....καλοκαίρι θα μυρίσει - ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Του Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicοdrιs@gmail.com 
      Μπήκαμε στο τελευταίο επταήμερο του  Κουτσοφλέβαρου και ο καιρός άρχισε να εμφανίζει μια μικρή ύφεση και ως προς την ένταση και ως προς την διάρκεια των φαινομένων. Συγκεκριμένα, οι κουρασμένοι από τη θυελλώδη μέχρι τώρα παρουσία τους βοριάδες εξασθενούν και μόνο για μία ημέρα, την Τρίτη, προβαίνουν σε δυναμική εμφάνιση. Η θερμοκρασία, επίσης, άρχισε «να παίρνει λίγο τα πάνω της» και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες ημερήσιες τιμές της. Ο καταιγίδες, τέλος, θα μας ξεχάσουν για τις επόμενες επτά ημέρες και ο ήλιος θα εμφανίζεται για αρκετές ώρες στον θρόνο του, από την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά, με μικρά νεφελώδη διαλείμματα. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει καθόλου την επανεμφάνιση κάποιων πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ή ισχυρών καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.
      Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 08 και 11 β. η ελάχιστη και μεταξύ 12 και 16 β. η μέγιστη. Στα ορεινά, η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Με  βροχή Πέμπτη και Παρασκευή και  Δευτέρα πρωί, και με αρκετή ηλιοφάνεια το υπόλοιπο διάστημα θα κυλίσει αυτό το επταήμερο.
      Μέτριοι μέχρι ισχυροί τις πρώτες ημέρες οι βοριάδες, θα γίνουν θυελλώδεις την Τρίτη και θα εξασθενήσουν σε πάλι σε ισχυρούς την Τετάρτη.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: