Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες το ερχόμενο επταήμερο

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
Του Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
Email : nicοdrιs@gmail.com
       Με  τη θερμοκρασία σε όχι τόσο χαμηλά επίπεδα, με τη βροχή να κάνει αισθητή  την παρουσία της κυρίως κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες με μικρές ποσότητες νερού, και με τους ανέμους με «μεγάλη όρεξη» να καταρρίψουν ακόμη ένα ρεκόρ σε μεγάλη χρονική διάρκεια με εντάσεις των 7 έως 9 Β θα κυλίσει το επόμενο επταήμερο του Ιανουαρίου για το νησί μας.
      Ας  ελπίσουμε ότι ο Ιανουάριος, με αρκετές βροχές όπως διαφαίνεται, θα καλύψει την έλλειψη σε νερό στο νησί μας, που προήλθε από την απουσία πολλών και σημαντικών βροχοπτώσεων κατά τους προηγηθέντες φθινοπωριάτικους και χειμωνιάτικους μήνες.    
      Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 08 και 10 β. η ελάχιστη και μεταξύ 12 και 15 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
      Αρκετά  συννεφιασμένος ο ουρανός, εκτός από Παρασκευή και Σάββατο, με βροχή από τη Δευτέρα και μετά.
      Από διάφορες διευθύνσεις, κυρίως του βόρειου  τομέα, οι άνεμοι θα πνέουν όλες τις ημέρες πολύ ισχυροί και κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις.
      Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται :

Πέμπτη  12/1 : Νεφώσεις με ασθενή βροχή το πρωί, με Β ανέμους 9 Β και μέχρι τη νύχτακαι θερμοκρασία 08–12β.
Παρασκευή 13/1: Λίγες νεφώσεις, με ΒΔ ανέμους και από το μεσημέρι ΝΔ 6 Β και θερμοκρασία 08–14 β.
Σάββατο 14/1 : Νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν, με Δ ανέμους 6 Β και από το μεσημέρι Β 5 Β και θερμοκρασία 09–15 β.
Κυριακή 15/1 : Νεφώσεις με ασθενή βροχή από το απόγευμα, με Β ανέμους 5 Β και από το βράδυ   6 Β και θερμοκρασία 09–13 β.
Δευτέρα 16/1 : Νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα, με Β ανέμους 7 Β και από το μεσημέρι  8 Β και θερμοκρασία 09–13 β.
Τρίτη 17/1 : Νεφώσεις με βροχή το πρωί, με Β ανέμους 7 Β και από το μεσημέρι Δ 6 Β και θερμοκρασία 10–14 β.
Τετάρτη 18/1 : Νεφώσεις με βροχή από το απόγευμα, με ΒΔ ανέμους 7 Β και από το απόγευμα 6 Β και θερμοκρασία 10–14 β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: