Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

T E R R A   M A D R E   -   SLOW FOOD
 Το μεγαλύτερο διεθνές γαστρονομικό κίνημα "Slow Food", με σήμα το σαλιγκαράκι ("αργό φαγητό", σε αντιπαράθεση με το "fast-food", το γρήγορο φαγητό) είναι στρατευμένο εδώ και μία δεκαετία στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής προσέγγισης του γαστρονομικού πολιτισμού. 
Το Slow Food λοιπόν,  έχει 300 ενεργά μέλη  στην Ελλάδα  που είναι οι opinion leaders της ευζωίας, των γεύσεων και του κρασιού.Η ημερομηνία της  μεγάλης γιορτής της Terra Madre σε όλο τον πλανήτη είναι η 10η Δεκεμβρίου.
Φέτος η γιορτή της θα γίνει στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, στο βραβευμένο restaurant Grand Balcon, ατενίζοντας την Αθήνα από ψηλά. Τιμώμενη κουζίνα είναι η Αυθεντική Παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου, ή αλλιώς κουζίνα των χρωμάτων και των αρωμάτων. Τιμώμενο προιόν η  γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου.
Τιμώμενα κρασιά θα είναι τα πολυβραβευμένα, του Κτήματος Λαζαρίδη, από την Οινική ζώνη της Δράμας και την Οινότρια Γη.
 Ο γνωστός Chef Δημήτρης Παπαδόπουλος θα είναι ο πρέσβης των αυθεντικών ναξιώτικων γευστικών δημιουργιών, με υλικά φερμένα από την Νάξο.
Πρωταγωνίστρια των  πιάτων η αυθεντική γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου.
Οι γεύσεις και τα κρασιά είναι η τέλεια αρμονία της νησιώτικης κουζίνας με τα βραβευμένα οινικά ποιήματα του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη 
To δίκτυο Terra Madre του Slow Food έχει σκοπό να ανακαλύψει, να διαφυλάξει και να αναδείξει την αυθεντική παραδοσιακή μαγειρική και τα «αστεράτα»παραδοσιακά προϊόντα. Η Terra Madre, η μητέρα γη, φέρνει κοντά ακαδημαϊκούς, σεφ, καταναλωτές και ομάδες νεολαίας, διαμορφωτές της «κοινής γνώμης», οινογευσιγνώστες και ευζωιστές ώστε ενώνοντας τις δυνάμεις τους να επιτύχουν την βελτιώση της διατροφής μας.

1 σχόλιο:

Κουζίνες και έπιπλα κουζίνας είπε...

Γενικά η κουζίνα της Νάξου αλλά και η κυκλαδίτικη κουζίνα είναι μια πολύ γευστική κουζίνα.