Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο ο Περιφερειάρχης, προετοιμασίες για το Ελληνορωσικό Συνέδριο


Τη δέσμευση των τοπικών φορέων για πλήρη  στήριξη και συνδρομή στη διοργάνωση του Ελληνορωσικού Συνεδρίου  που διοργανώνεται στη Ρόδο, από  τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, απέσπασε την Παρασκευή (19/8) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.
Στην  πρόκληση ανταποκρίθηκαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων  Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων, τραπεζικά στελέχη και άλλοι φορείς.

«Η παρουσία και η ανταπόκρισή σας να στηρίξετε  ως χορηγοί τη σημαντική αυτή διοργάνωση επιβεβαιώνει ότι Αυτοδιοίκηση και φορείς είμαστε μια γροθιά, και μέσα από την άριστη διαχρονικά συνεργασία μας φέρνουμε αποτελέσματα» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.  
Αναλύοντας  το σκεπτικό για τη διοργάνωση του  Συνεδρίου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα πρώτα δειλά βήματα προσέγγισης  με τη Ρωσική αγορά που είχαν γίνει επί Νομαρχίας Δωδεκανήσου, επιτυγχάνοντας θεαματικά αποτελέσματα, ενώ φυσική συνέχεια της πολύχρονης συνεργασίας με τους φορείς και πολιτικούς παράγοντες της Μόσχας είναι και αυτή η διοργάνωση.
Ο κ. Μαχαιρίδης έσπευσε όμως να τονίσει  πως «το άνοιγμα σε νέες αγορές δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν τον τουρισμό μας στη Ρόδο και συνολικά Νότιο Αιγαίο, όπως η Αγγλία, η Γερμανία κλπ».  
«Θα κερδίσει ο τόπος, τα νησιά μας, θα κερδίσει και η χώρα μας από τη διοργάνωση αυτή» είπε ο Περιφερειάρχης, κάνοντας γνωστό ότι η Ρωσική αποστολή θα αποτελείται από διακόσια περίπου μέλη, μεταξύ των οποίων και υψηλές  πολιτικές προσωπικότητες (υπουργοί, κυβερνήτες κλπ).
 
Στις  εργασίες του Συνεδρίου έχουν  προσκληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, καθώς θα τεθούν προς συζήτηση οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για συνεργασία σε διάφορους τομείς.  
«Είμαστε  αρωγοί»  
Ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς επεσήμανε  τη συνέπεια και την πίστη, με την  οποία ο κ. Μαχαιρίδης, ως πρώην νομάρχης και σημερινός Περιφερειάρχης, προσεγγίζει τη Ρωσική αγορά, και σήμερα δικαιώνεται.
«Θα είμαστε  κι εμείς αρωγοί για την επιτυχία του εγχειρήματος, αναγνωρίζοντας το όφελος που θα έχει το νησί μας» σημείωσε ο δήμαρχος.
Από την  πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης είπε πως αξίζει να επενδύσουμε στη Ρωσική αγορά, εκτιμώντας ότι θα πρόκειται για έναν άθλο η επιτυχία του Συνεδρίου με τόσες προσωπικότητες.
Για το λόγο αυτό ζήτησε «να βάλει η Ρόδος τα καλά της, να είμαστε καθαροί και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου – με άλλα λόγια να υπερβούμε εαυτούς», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι η Ένωση και τα μέλη της θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας, παρέχοντας φιλοξενία στους Ρώσους συνέδρους.  
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Κώστας Γεωργιάδης, που υπογράμμισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, προσθέτοντας όμως ότι οι συνάδελφοί του θα ανταποκριθούν και θα συνδράμουν τη διοργάνωση.
Την παράμετρο  της ανάδειξης των επιχειρηματικών ευκαιριών για την περιοχή μας, επεσήμανε ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδημήτρης, σημειώνοντας πως τα μέλη του ΕΒΕΔ θα είναι στη διάθεση των διοργανωτών.
Τέλος, τα τραπεζικά στελέχη που παραβρέθηκαν στη συνάντηση επιβεβαίωσαν την απόφαση των πιστωτικών ιδρυμάτων που εκπροσωπούσαν για οικονομική στήριξη του Συνεδρίου, ενώ από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Αδάμ Δαλάκας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα των υπηρεσιών του για τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας.
Ο κ. Γιάννης  Μαχαιρίδης ευχαρίστησε τους φορείς για την ανταπόκριση και τη διαθεσιμότητά τους, λέγοντας πως  «με τη συστράτευση όλων, και αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε».  
Έκανε επίσης γνωστό, ότι αρχές Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία φορέων με επικεφαλής τον ίδιο θα επισκεφθούν τη Μόσχα, όπου θα έχουν επαφές και θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: