Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόσληψη  όχι μόνο 23 αλλά πολύ περισσότερων, όσων χρειάζονται για  την πραγματική κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη και σταθερή εργασία με απόφαση του Δ.Σ. για να μην είναι μονίμως όμηροι και έρμαιο της κάθε δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Αυτή ήταν η  πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στη σημερινή (Τρίτη 14 Μαρτίου) έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποκάλυψε:

  • τα παιχνίδια που παίζονται στο θέμα της καθαριότητας με τις προσλήψεις τόσο σε βάρος των δημοτών που πληρώνουν ανταποδοτικά για την καθαριότητα που δεν πηγαίνουν τελικά σ’  αυτήν όσο σε βάρος και των εργαζομένων στον τομέα αυτό που δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα.
  • Την ομηρία των εργαζομένων στους εργολάβους, αυτών που έχουν καταφύγει δικαστικά για τη «μονιμοποίησή» τους (μετατροπή τους σε ΙΔΑΧ) και αυτών με το γνωστό μπλοκάκι που αναγκάζονται να δουλέψουν κατά παραγγελία «εθελοντές» με την υπόσχεση ότι θα προσληφθούν για την καθαριότητα με τις επαίσχυντες μορφές εργασίας στο μέλλον.
  • ότι δεν μπορούν να υποχρεώσουν τον εργολάβο να προσλάβει αυτούς που θέλει η δημοτική αρχή και δεδομένου ότι όσοι προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν έχουν το δικαίωμα για 12 μήνες να συνάψουν ξανά σύμβαση μίσθωσης έργου οι εργαζόμενοι αυτοί μένουν ξεκρέμαστοι.
  • Ότι, ενώ από την αρχή υπήρχε αυτό το έντονο πρόβλημα της καθαριότητας και μάλιστα  έμπαινε πιεστικά από τα χωριά, το χαρακτήρισε η δημοτική αρχή κατεπείγον τώρα όχι για τους λόγους που επικαλέστηκαν, αλλά γιατί αναγκάστηκε από την αντίδραση του σωματείου του δήμου στα όσα προωθούσε η δημ. αρχή στον τομέα της καθαριότητας χρησιμοποιώντας και εκμεταλλευόμενη τους «εθελοντές».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παντού αγωνίζεται όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε μορφή εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των εργατών στον εργολάβο να προσληφθούν από το δήμο με μόνιμη- σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα άσχετα από πρόσωπα και τρόπο πρόσληψης.
Αυτό πρέπει να αποφασίσει και να παλέψει ένα  δημοτικό συμβούλιο με νύχια και  με δόντια.
Καταγγέλλουμε στους δημότες  και στους κατοίκους  του δήμου μας  ότι και η νέα δημοτική αρχή και παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της δεν έχει καμιά τέτοια τη διάθεση. Κάνει μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια και δε διστάζει προκειμένου να καλύψει τις επιλογές της:
Να καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες
Αντί να τοποθετείται  πολιτικά απέναντι στις προτάσεις μας  , δια των γνωστών εργολάβων της προκαλεί εντάσεις, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες.
Αν νομίζει  ότι με αυτούς τους τρόπους, θα φιμώσει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι γελασμένη.
Η κοινωνία μας  είναι μικρή και γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν και τη δράση του  καθενός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: