Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη

  Το Σάββατο, 11/6/2011, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Λάζαρο Θεόφιλο.
     Κατά την τρίωρη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, όπως η
διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων, θέματα που εκκρεμούν, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την πρώην Νομαρχία Κυκλάδων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και θέματα προσωπικού του Δήμου. Εκτενής αναφορά έγινε για τα προβλήματα των μικρών νησιών, όπως η ύδρευσή τους και η προοπτική ανάμειξης της Ε.ΥΔ.ΑΠ. στη διευθέτηση της υδροδότησής τους, η μεταφορά των απορριμμάτων των νησιών προς τη Νάξο και άλλα θέματα που έχουν μεταφερθεί στην Περιφέρεια από το πρώην Επαρχείο Νάξου. Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, κατέθεσε στον Περιφερειάρχη έγγραφη μνεία για δύο μηχανήματα, ένα τύπου GRADER και ένα διαγραμμιστικό,  που ήταν στην κατοχή του πρώην Επαρχείου και τώρα βρίσκονται εκτός Νάξου, προκειμένου να έρθουν στην κατοχή και τη διαχείριση του Δήμου, για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων του οδικού δικτύου.
     Ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε, επίσης, στα έργα που  εκτελούνται στο Δήμο μας από  την Περιφέρεια και ενημέρωσε  για την πορεία τους. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της ανακύκλωσης και της άμεσης κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ., τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό της δημοτικής αρχής και των αποφάσεων της.
     Η συνάντηση και η συζήτηση  διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ώστε και οι δύο πλευρές να μείνουν ικανοποιημένες και να ανταλλάξουν βεβαιώσεις για αγαστή συνεργασία. 
                                                 Από το Γραφείο Τύπου και  Δημοσίων Σχέσεων 
                                                        Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: