Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Eυρεία σύσκεψη φορέων και υπηρεσιών για τα θέματα της κρουαζιέρας στον ΟΛΠ

- Σε ευρεία επίσης σύσκεψη που έγινε στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς του λιμανιού (ακτοπλόοι, πράκτορες κλπ.) καθώς και οι δημόσιες αρχές (αστυνομία, τροχαία κλπ.) εξετάσθηκαν τα θέματα λειτουργίας του λιμανιού κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, αφού επικαιροποιηθούν θα γνωστοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
-Σε ευρεία σύσκεψη φορέων και υπηρεσιών για τα θέματα της κρουαζιέρας που έγινε στον Ο.Λ.Π. Α.Ε., εξετάσθηκαν οι νέες παρεμβάσεις εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, με βάση τα νέα δεδομένα αύξησης προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία ανέρχεται πλέον στο πρώτο τρίμηνο...
του έτους (Ιανουάριος – Μάρτιος) σε 21,9%.
      Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης των έργων κρουαζιέρας :
      α. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Terminal A με προσθήκη νέων   σημαντικών χώρων διακίνησης επιβατών 1000 περίπου τ.μ.
      β.  Τοποθετήθηκαν νέοι ταινιόδρομοι μεταφοράς αποσκευών.
      γ.  Τοποθετήθηκαν  6 νέες πύλες μεγάλων και μικρών μηχανημάτων X-rays καθώς και νέες μαγνητικές πύλες.
    δ. Δημιουργήθηκε  νέος χώρος στάθμευσης Taxi σε συνεργασία με τον ΣΑΤΑ,
           ο οποίος θα λειτουργεί κατά  τα πρότυπα του αεροδρομίου  και
    ε. Εντός του καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί το Terminal B στην περιοχή       Παλατάκι, οπότε θα λειτουργήσει και η νέα πύλη στην περιοχή Λέοντος.
        Στη σύσκεψη αυτή εξετάσθηκαν και τα θέματα των διμερών συναντήσεων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της MedCruise, η οποία ως γνωστόν συνέρχεται στον Πειραιά μεταξύ 1-4 Ιουνίου και η οποία αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στον χώρο της κρουαζιέρας αυτής της χρονιάς. 
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: