Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Γρίσπου (Προεδρου Σχοινούσας) και Γεωργακοπούλου( Αντιπροέδρου)ΣΤΟΝ Δ. ΛΙΑΝΟ

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΛΑΤΕΙΑ-foto: naxos-report
Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Λιανού σχετικά με το θέμα που  αφορούσε την πλατεία της Σχοινούσας, η Δ.Κ. Σχοινούσας έχει να δηλώσει  τα εξής:
Κ. Λιανέ, ουδέποτε σας ζητήθηκε να πείτε γραπτώς ότι πρέπει να αδειάσει η πλατεία διότι ουδέποτε υπήρξε παρόμοια πρόθεση από την πλευρά της Κοινότητας. Η πρόθεσή μας ήταν και παραμένει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: Θέλουμε να παραμείνει το κατάστημα στην πλατεία αλλά να περιορίσει το χώρο των τραπεζιών του έτσι ώστε να μείνει ελεύθερος χώρος για κοινή χρήση από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Εσείς κ. Λιανέ, που σέβεστε τους νόμους, πιστεύετε ότι η παρούσα κατάσταση της κατειλημμένης πλατείας είναι σύμφωνη με αυτούς; Γνωρίζετε καλά ότι ...
ουδέποτε υπήρξε επίσημη συμφωνία και ενοικίαση της πλατείας από το συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς δεν υπάρχει καν κανονιστική πράξη. Η νέα όμως κοινοτική αρχή δεν έχει στόχο να βρει τους υπαίτιους για τα λάθη ή τις αμέλειες του παρελθόντος. Δεν έχει στόχο να βλάψει τους επιχειρηματίες. Στόχος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων του νησιού.
Οφείλουμε τέλος να αναφέρουμε το γεγονός ότι  ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο  κ. Γρίσπο, τον ενημέρωσε ότι αυτά τα ζητήματα τα αποφασίζει, τα δρομολογεί και τα υλοποιεί η ίδια η Δημοτική Κοινότητα (πάντα σύμφωνα με τους νόμους) και τον προέτρεψε να κάνει το αυτό.
Κ. Λιανέ, παρόλο που η συζήτηση αφορά την πλατεία, θίγετε θέμα νομιμότητας της συγκρότησης του Συμβουλίου. Σχετικά με την άκαιρη, αήθη και αναίτια επίθεσή σας, τόσο στο πρόσωπο του Προέδρου όσο και του Διοικητικού μας Συμβουλίου σας συνιστούμε να ανατρέξετε στις δηλώσεις στήριξης και επικύρωσης του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μ. Μαργαρίτη. Εάν υπήρχε τέτοιο θέμα, ο ίδιος θα είχε ήδη ανακαλέσει τις αρμοδιότητες που ονομαστικά μεταβίβασε στον Πρόεδρο της Δ. Κ.
Σας υπενθυμίζουμε  την παρουσία σας και τη συμμετοχή  σας στα «παράνομα» συμβούλιά  μας. Άρα, και οι αποφάσεις μας και όποιο άλλο έγγραφο θα πρέπει να θεωρηθούν άκυρα και να ανακληθούν. Και φυσικά αυτό θα πρέπει να ισχύει και για όλες τις άλλες Δημοτικές Κοινότητες.
Προφανώς  υπάρχει θέμα με την πλατεία που σας ενοχλεί και θέσατε ζήτημα νομιμότητας του Συμβουλίου με 5 μήνες καθυστέρηση. Άλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός δεν έχει ακόμα αποφανθεί για το ζήτημα, μετά από τις ενστάσεις μας. Εσείς κ. Λιανέ γιατί βιάζεστε;
Κ. Λιανέ, έχουμε σπαταλήσει το χρόνο μας προσπαθώντας γι αυτή τη συνεργασία εδώ και 5 μήνες. Πως εσείς ένας αψεγάδιαστος εκφραστής της νομιμότητας συνεργαστήκατε με ένα παράνομο Διοικητικό Συμβούλιο;
Εφόσον  θεωρούσατε τον εαυτό σας Πρόεδρο  της Δ.Κ., γιατί δεν  αναλάβατε  τις αρμοδιότητές σας αλλά μέσα σε 5 μήνες ήρθατε στο νησί μας μόνο 3 φορές;
Ποιος ήταν ο πραγματικός σας σκοπός;
Κ. Λιανέ λειτουργήσατε με άκρως αντιδεοντολογικό τρόπο απέναντι στον κ. Γρίσπο προσωπικά. Με τον τρόπο σας θεωρούμε ότι προτρέπετε μερίδα των κατοίκων να παρακάμπτει την τοπική αρχή. Εκτός και αν αυτός είναι ο πραγματικός σας σκοπός.
Τι είδους υπηρεσίες νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε με την ανάρμοστη και συκοφαντική συμπεριφορά σας στο Δήμο μας, στο συνδυασμό μας και το Δήμαρχό μας κ. Μ. Μαργαρίτη;
Είστε, λέτε, «κάθετα αντίθετος σε κάθε ενέργεια του κ. Γρίσπου». Αυτός όμως μέχρι τώρα σας έχει  απαλλάξει από ουσιαστικά προβλήματα του νησιού. Αυτός επίσης έχει εισπράξει πολλάκις το «μπράβο» σας για τις πρωτοβουλίες του. Για το συγκεκριμένο θέμα της πλατείας απαγορεύονται οι πρωτοβουλίες;
Ποιος νόμος απαγορεύει στην Δ.Κ . να στείλει ενημερωτική επιστολή προς τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις; Ποιος νόμος επιτρέπει στα καταστήματα να αναπτύσσουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους;
Αναφέρετε κ. Λιανέ, ότι βιαζόμαστε να κλείσει το θέμα της πλατείας, ενώ γνωρίζετε καλά ότι πρόκειται για εκκρεμότητα από την προηγούμενη Κοινοτική αρχή. Εάν ακολουθούσαμε τους δικούς σας ρυθμούς και την ανακολουθία λόγου και πράξεων, που δίνετε την εντύπωση ότι έχετε κάνει σημαία σας μέχρι σήμερα, θα είχαμε συντελέσει τα μέγιστα στην εξαφάνισή μας. Μέχρι σήμερα ανεχτήκατε την παρανομία και ξαφνικά λίγες μέρες πριν την αποχώρησή σας μας επιτίθεστε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο; Τι μεσολάβησε; Ποιος σας το επέβαλε; Μήπως τελικά σας κούρασε η εμμονή μας για τη λύση των προβλημάτων του νησιού μας; 
Η Σχοινούσα  εν όψει καλοκαιριού βιάζεται να τακτοποιήσει κάθε της εκκρεμότητα. Για μας ο χρόνος είναι πολύτιμος.
Εμείς κ. Λιανέ δεν έχουμε το δικαίωμα και  δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμπλεύσουμε με τις δικές σας μεθοδεύσεις  και τακτικές, που από την ημέρα  ανάληψης των καθηκόντων σας έχετε  εφαρμόσει. Αν μπορείτε να στηρίξετε τη Σχοινούσα στην προσπάθειά της αυτή τότε όλοι μας προσδοκούμε μια γόνιμη συνεργασία. Αν δε μπορείτε τότε ας την αφήσετε να παλέψει με τις δυνάμεις της. Το να της τραβάτε το χαλί κάτω από τα πόδια της δεν σας τιμάει και προσβάλει όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν. 
Σας καλούμε λοιπόν  και σας συμβουλεύουμε να ανακαλέσετε και στο μέλλον να μην προτρέχει η γλώσσα σας.                                              
                      Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ  
Υστερόγραφο: Απόσπασμα της ανοιχτής επιστολής του κυρίου Λιανού, υποψήφιου Δημάρχου, στις 16 Ιουλίου 2010.
Πιστεύω στη συλλογικότητα  και τη συνεργασία.
Εμπιστεύομαι τις δυνατότητες των συνεργατών μου.
Με ενδιαφέρει η σύνθεση και όχι οι αντιθέσεις.
Θεωρώ ότι ο διάλογος και τα επιχειρήματα αποτελούν το καλύτερο πολιτικό όπλο.
Σέβομαι την εμπειρία, τις προσπάθειες και το έργο των άλλων, ιδιαίτερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Δεσμεύομαι  να μην προδώσω  τις προσδοκίες σας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ κας ΓεωργακοπούλουΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΑΝΟΥ

Κ. Λιανέ, οφείλω κι εγώ με τη σειρά μου  να επισημάνω τις ανακρίβειες  τις οποίες αναφέρατε στην τελευταία  δήλωσή σας και με αφορούν προσωπικά.
Θεωρώ ότι, για τους τύπους και μόνο, μετά από τόσο καιρό «συνεργασίας»  οφείλατε  τουλάχιστον να γνωρίζετε σωστά το επώνυμό μου, το οποίο είναι – σας ενημερώνω – Γεωργακοπούλου (και όχι Ζαφειροπούλου)!!!!!!!
Σχετικά με την κατάθεση των τίτλων ιδιοκτησίας  των καταστημάτων, στην οποία αναφέρεστε, σας υπενθυμίζω ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο προφορικά ή γραπτά ούτε σε μένα αλλά και σε κανένα μέλος αυτού του Συμβουλίου. Εάν είναι απαραίτητη προϋπόθεση και το ορίζει η νομοθεσία θα έπρεπε να μας το είχατε αναφέρει στο Συμβούλιο της 30ης Απριλίου 2011, όπου συμμετείχατε, και όπου αναφερθήκατε λεπτομερώς σε θέματα ενοικίασης πλατειών και άλλων κοινόχρηστων χώρων.
Γνωρίζετε ότι διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει προβολή πάνω στην πλατεία. Ζητήσαμε, με το συνέταιρό μου, από την αρμόδια υπηρεσία να λάβουμε γνώση  για την ακριβή προβολή της επιχείρησής μας, όπως άλλωστε έχουμε το δικαίωμα να  γνωρίζουμε.
Γνωρίζετε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε τραπεζοκαθίσματα στο χώρο της «πλατείας» για το 2011. Και αυτό το γνωρίζουν και όλοι οι κάτοικοι της Σχοινούσας ήδη από το 2008 που πρωτολειτούργησε το κατάστημά μας.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η αναφορά στην επιχείρησή μου είναι μάλλον άτοπη και έγινε αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων.
Τελικά, αν πράγματι διεκδικούσα χώρο στην πλατεία και αν πράγματι μου είχατε ζητήσει τίτλους ιδιοκτησίας, δε θα είχα φροντίσει να σας προσκομίσω πρώτους απ’ όλους τους δικούς μου; 
Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  Δ. Κ. ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: