Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

 Το 1ο  Γυμνάσιο  Νάξου την   Δευτέρα  9  Μαΐου  διοργάνωσε στην  αυλή του σχολείου  ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση της  καθηγήτριάς τους  και γυμνάστριας  κ.  Σοφίας  Μανολά  , επίσης παρουσίασαν μακέτες που έφτιαξαν στο εργαστήριο της Τεχνολογίας του σχολείου τους με την καθοδήγηση του καθηγητή τους  κ.  Γιάννη  Κοντόπουλου  με θέματα που αφορούν την τοπική  ...
κοινωνία , όπως το μεγάλο  αεροδρόμιο , το  μεγάλο λιμάνι  και ένα σύγχρονο  Χ.Υ.Τ.Υ.  ( Χώρο Υγειονομικής Ταφής  Υπολειμμάτων )  , προτείνοντας έτσι λύσεις .
 Ταυτόχρονα  υλοποιείται ένας πολύ βασικός στόχος του σχολείου που είναι η παροχή σύγχρονης και υψηλού επιπέδου διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στηριζόμενη σε διαχρονικές αξίες  και με το  κατάλληλο εκπαιδευτικό  έργο οδηγεί  κάθε παιδί στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
 Παρέχονται  τα ερεθίσματα που οδηγούν στην ισόρροπη και σταθερή καλλιέργεια του χαρακτήρα και στη δημιουργία στέρεων αξιών και ιδανικών που θα τα κάνει ικανά να προσφέρουν και να βελτιώνουν τον εαυτό τους και την κοινωνία .
Τέλος  την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους ώστε ο πολιτισμός με την ευρεία του έννοια να αποτελεί βασικό στοιχείο στην καθημερινή ζωή.

 Κοντόπουλος  Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: