Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεργασία του Περιφερειάρχη με τους αντιπεριφερειάρχες


Τρέχοντα θέματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία της Περιφέρειας και ο προγραμματισμός δράσεων, ήταν το αντικείμενο της πολύωρης συνεργασίας που είχε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τους πέντε αντιπεριφερειάρχες, που αποτελούν την Εκτελεστική Επιτροπή της περιφερειακής αρχής.  
Στα γραφεία  της Περιφέρειας στη Σύρο ήταν ο Περιφερειάρχης με τους Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακριωνίτη, ενώ από τη Ρόδο συμμετείχαν οι Φώτης Χατζηδιάκος, Σωτήρης Παμπάκας και Δέσποινα Διακοσταυριανού.  
Κατά  τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν  ζητήματα που απαιτούν το συντονισμό και την ανάληψη συγκεκριμένων  πρωτοβουλιών, ενώ έγινε μια πρώτη  συζήτηση εν όψει της συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 28 Απριλίου, όπου θα παραστεί η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, προκειμένου να προωθηθούν και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα  Τοπικά Ολοκληρωμένα Σχέδια Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) και τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Ο κ. Μαχαιρίδης κατέστησε σαφές, ότι ο διάλογος μεταξύ των στελεχών της περιφερειακής αρχής, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι καθημερινή, αν χρειαστεί, πρακτική, ώστε οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας Περιφέρειας να μην αποτελούν εμπόδιο για παραγωγή έργου και ουσιαστική συνεργασία.
«Η τεχνολογία και η αξιοποίησή της – τόνισε ο Περιφερειάρχης – θα είναι το δικό μας εργαλείο ώστε να μειωθούν αποστάσεις και χρόνοι, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς μας προς όφελος του θεσμού και, κυρίως, των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: