Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου


    Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου της Νάξου την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 το βράδυ, στο κέντρο «Άλσος Καφέ» στην περιοχή της «Έλλης» στη Χώρα της Νάξου. Την πίτα ευλόγησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κύλης και έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου του εμπορικού κόσμου της Νάξου, η κ. Σοφία Καπηνιάρη με τη συνδρομή και άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου του μεγάλου αυτού οικονομικού φορέα του νησιού μας. Ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ. Μάκης Συμεώνογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Αγγελής, το μέλος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» κ. Δημήτρης Βασαλάκης, το στέλεχος της Κίνησης Οικολόγων-Πράσινων της Νάξου κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου, ενώ αναγνώστηκαν και μηνύματα διαφόρων πολιτικών προσώπων κλπ.
    Αρκετά  ήταν τα μέλη του Συλλόγου που κατέκλυσαν τις αίθουσες του προαναφερθέντος κέντρου, όπου δημιουργήθηκε όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα στην οποία συνέβαλε και η νησιώτικη μουσική του συγκροτήματος των κ.κ. Κώστα Κορρέ και Νίκου Καράλλη και ο χορός που ακολούθησε. Επίσης αξιόλογη ήταν η ευγενική προσφορά πιτών, ξηρών καρπών, εδεσμάτων και ποτών από μέλη του Συλλόγου στους παρευρεθέντες. Πραγματοποιήθηκε επίσης και λαχειοφόρος αγορά. (Ας σημειωθεί ότι το νόμισμα της πίτας έτυχε στον κ. Τάκη Σπυριδωνόπουλο). Τα μέλη του Συλλόγου έφυγαν ικανοποιημένα από την εκδήλωση και με την πεποίθηση ότι η διοίκηση του Συλλόγου καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την προαγωγή των συμφερόντων του κλάδου αλλά και για την πρόοδο όλου του νησιού. Επισημαίνουμε τη χαρακτηριστική φράση της προέδρου κ. Καπηνιάρη «κανένα ευρώ να μη φεύγει έξω από το νησί μας», το οποίο υποδηλώνει ότι πρέπει να ενισχυθεί η εγχώρια αγορά και να προτιμηθούν τα τοπικά καταστήματα με την ποιότητα ειδών που προσφέρουν καθώς και τα πολύ σπουδαία ναξιακά προϊόντα. Ένα σύνθημα που πρέπει να γίνει κίνητρο για πανναξιακή συστράτευση και μοχλός προόδου του νησιού μας.
    Ο Εμποροεπαγγεματικός Σύλλογος της  Νάξου, ο δυναμικός αυτός συλλογικός φορέας, αποτελεί και μπορεί ακόμη περισσότερο να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας. 
    Γιάννης Λογαράς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: