Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΪΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπημένοι μου συμπατριώτισσες και συμπατριώτες των Κυκλάδων, 
      Θα  ήθελα για τελευταία  φορά ως Νομάρχης να σας απευθύνω μέσα από την καρδία μου τις πιο θερμές ευχές μου, αλλά και να καταθέσω με αυτό το μήνυμα τους προβληματισμούς μου και την ανησυχία μου για το μέλλον της πατρίδας μας και ολόκληρου του κόσμου.
      Έναν  κόσμο που καθημερινά ολισθαίνει και απομακρύνεται  από το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης, της παγκόσμιας δικαιοσύνης και ειρήνης που μας έφερε η γέννηση του Χριστού και μια πατρίδα που η χρονιά που φεύγει, τη βρίσκει στη δυσκολότερη μεταδικτατορική στιγμή με τους πολίτες να ζουν σε κλίμα ανασφάλειας που δημιουργεί η υποβάθμιση της ζωής τους και κυρίως η ανεργία.
      Ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τη ζωή τους, για την εργασία  τους, για το μέλλον των παιδιών τους, για τη συνοχή των ίδιων των κοινωνιών στις οποίες ζουν.
      Η παγκόσμια οικονομία  βρίσκεται σε κρίση, η ελληνική οικονομία  σε μεγαλύτερη και ο λαός με αισιοδοξία κυρίως για τα παιδιά του. Για το αύριο.
      Με  δεδομένα όλα τα παραπάνω, η ανάγκη να νιώσουμε πραγματικά το μήνυμα της γέννησης του  Χριστού γίνεται σήμερα ακόμη μεγαλύτερη και επιτακτική, γιατί τότε μόνο θα γεννηθεί  μέσα μας η ελπίδα, η χαρά και η αισιοδοξία για το αύριο.
      Όσοι  μπορούμε να συνεισφέρουμε για να μειωθεί ο πόνος, η φτώχεια, η κοινωνική αδικία πρέπει να το κάνουμε. Είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
      Αυτή  η συνεισφορά μας  πρέπει να μην περιορίζεται χρονικά αυτές  τις Άγιες μέρες. Πρέπει να γίνει στάση  και τρόπος ζωής για  να αλλάξουμε τον κόσμο μας, πριν αυτός καταστραφεί.
      Ευτυχώς εδώ στα νησιά  μας, οι μικρές μας  κοινωνίες εξακολουθούν να παραμένουν ανθρώπινες και αγαπημένες και  να κρατάνε ζωντανή  την ελπίδα για  ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία, για μια  καλύτερη ζωή.
      Αυτή  την καλύτερη ζωή, εύχομαι σε όλους εσάς.
      Εύχομαι και ελπίζω ο  Νέος Χρόνος, να σας χαρίσει,

                                 ΥΓΕΙΑ – ΧΑΡΑ  και ΕΥΤΥΧΙΑ
                                         ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
                                  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
                                          ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτές οι ευχές που είναι οι τελευταίες που σας στέλνω ως Νομάρχης, να σας συνοδεύουν για πάντα στη ζωή σας.
 
                                               ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ
                                          ΝΟΜΑΡΧΗς  ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: