Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος

Επάνοδος στα θρανία και έναρξη του νέου σχολικού έτους με Αγιασμό πραγματοποιήθηκε και στα Σχολεία της Νάξου τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010. Γέμισαν και πάλιν τα Σχολεία με τους μαθητές, ακούστηκαν οι γνωστές μαθητικές φωνές που δίνουν άλλη πνοή και ζωντάνια στους σχολικούς χώρους.

Στη Χώρα της Νάξου με τα πολυπληθή σχολεία της (6 Νηπιαγωγεία, 4 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια και ένα Λύκειο) ο Αγιασμός ξεκίνησε από τις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11 η ώρα περίπου. Τις ακολουθίες του Αγιασμού ετέλεσαν και οι τρεις Εφημέριοι των αντίστοιχων Ενοριών της πόλης. Ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής π. Απόστολος Βελώνης ετέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και αλλού, ο Εφημέριος του Ναού της Παντανάσσης π. Κων/νος Λιανός ετέλεσε τον Αγιασμό στο 1ο και κατόπιν στο 2ο Γυμνάσιο Νάξου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο κλπ. και ο Εφημέριος του Ναού των Αγίου Νικοδήμου και Νικολάου Πλανά π. Κων/νος Κύλης στο Γενικό Λύκειο Νάξου και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου κλπ.
Με μεγαλύτερη επισημότητα (κατά τη γνώμη μου) με συρροή περισσότερων επισήμων (από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω) τελέστηκε ο Αγιασμός στο Λύκειο Νάξου. Την ακολουθία του Αγιασμού εκεί ετέλεσε ο π. Κων/νος Κύλης βοηθούμενος από τον νέο Διάκονο π. Νικόλαο Βλασερό. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Μαργαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι Νάξου κ.κ. Στάθης Πιτταράς, Χαράλαμπος Τσαγκλής, Ευάγγελος Βάλλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στάθης Αγγελής και Γιάννης Λογαράς, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νάξου κ. Γιώργος Αξαόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου κ. Λευτέρης Βερύκοκκος, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Γιώργος Γκούφας και το προσωπικό του Σχολείου, ο πρώην Διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Κορρές και άλλοι. Αναγνώστηκαν μηνύματα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου, της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Νάξου και άλλους επισήμους. Δόθηκαν οδηγίες στους μαθητές και τις μαθήτριες στη συνέχεια τούς διανεμήθηκαν και τα βιβλία. Στο Γραφείο Καθηγητών του Λυκείου έγινε δεξίωση των επισήμων από το προσωπικό του Σχολείου. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων μας.
Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: