Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ



1. Πως προκύπτει (προέκυψε) η επιθυμία σας να ηγηθείτε μιας Δημοτικής παράταξης, στο νέο Δήμο;
Ήταν μία απόφαση που ήρθε μέσα από την ανάγκη συμπολιτών μου να προσφέρουν στο νησί τους, κάτι το νέο, το διαφορετικό. Είχα αρχικά αρνηθεί να εμπλακώ στην ερχόμενη εκλογική μάχη, όμως το πάθος των νυν συνεργατών μου με έπεισε ότι αξίζει η προσπάθεια, καθώς η υπερκομματική στελέχωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι έξω από την συνηθισμένη λογική των έως τώρα συνδυασμών.
2. Εκτιμάτε ότι η «Καλλικρατική» συνένωση των 5 νησιών θα δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου, για την (επ) ανερχόμενη Δημοτική Αρχή;
Η αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου εξαρτάται από τη βούληση της Δημοτικής Αρχής κι όχι από τον αριθμό των νησιών που τον αποτελούν. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο (σ.σ. η βούληση) δεν υπήρξε. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, όμως για την αντιμετώπισή του είναι απαραίτητη η γνώση του και ο σωστός συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για να αποφύγουμε την κωλυσιεργία και το άνευ λόγου χάσιμο χρόνου.

3. Πιστεύετε ότι οι συνενούμενοι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης ευνοούνται από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ή μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί Δήμος πολλαπλών ταχυτήτων;
Η γεωγραφική ιδιομορφία του Δήμου μας (πολυνησιακός που από μόνος του θέτει ζητήματα και έπρεπε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τον Νομοθέτη) μας φέρνει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα, πρωτόγνωρη για τα έως τώρα δεδομένα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο νεοσύστατος Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανήκει στους ευνοημένους. Η πρόκληση είναι σημαντική και αξίζει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Για εμάς δεν υπάρχουν διαφορετικά Δημοτικά Διαμερίσματα, υπάρχουν οι ανάγκες των συνδημοτών και θα αγωνιζόμαστε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και λύση αυτών.

4. Ποια άτομα πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του ψηφοδελτίου σας; Πιστεύετε ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου στα 4 νησιά και στα χωριά της Νάξου;
Είναι άτομα καταξιωμένα στον επαγγελματικό τομέα και αγαπητά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, έχουν όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς. Η συγκρότηση ψηφοδελτίου δεν θα αποτελέσει πονοκέφαλο, γιατί ο κόσμος ενδιαφέρετε να έχει ενεργό συμμετοχή σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα της αυτοδιοίκησης.

5. Ποιος θα είναι ο πρωταρχικός στόχος σας, αν αναλάβετε τα ηνία του Δήμου;
Θα γίνει πλήρης οργάνωση των υπηρεσιών όπως διαμορφώνονται, ούτως ώστε όχι μόνο να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα τους από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης αλλά και να βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε ο πολίτης να αισθανθεί την διαφορά στην καθημερινότητά του. Αυτό σημαίνει ένταση της συντονιστικής αρμοδιότητας του Δημάρχου και τον συντονισμό του με τα υπόλοιπα όργανα του Δήμου ώστε να προλαβαίνουν τις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες που δημιουργούνται υπό τις νέες συνθήκες.

6. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργάνωση του «Καλλικρατικού» Δήμου θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τα αναπτυξιακά έργα;
Όχι, δεν θα τα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα. Δεν έχουμε άλλωστε το περιθώριο για κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους και τα αρμόδια όργανα εκτελούν τις αποφάσεις υπέρ των συμπολιτών μας, τότε δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα….

7. Γιατί πιστεύεται ότι το εκλογικό σώμα πρέπει να σας προτιμήσει μεταξύ των συνυποψηφίων σας;
Ήρθε ο καιρός οι δημότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να επιλέξουν τον υποψήφιο στο πρόσωπο του οποίου θα δουν τον άνθρωπο, που θα τους δώσει την πνοή για ένα καλύτερο αύριο. Θεωρώ ότι όπως έχω πετύχει έως σήμερα στον επαγγελματικό μου τομέα με εργατικότητα, πάθος, μεθοδικότητα, ειλικρίνεια, διάθεση προσφοράς και διοικητικές ικανότητες με τον ίδιο ζήλο δεσμεύομαι να προσπαθήσω για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των συμπολιτών μου. Εχω τέλος φιλοσοφία ανάπτυξης για τα νησιά μας και θα τα υπηρετήσω με γνώμονα το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: