Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΞΟΥ

Παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο και στο φωτισμό του σταδίου περιλαμβάνει η μελέτη εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου Νάξου, η οποία εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και αναμένεται να πάρει το μακρύ δρόμο της υλοποίησης.

Σύμφωνα με τη σύντομη παρουσίαση που έκανε ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Δημήτρης Γρυλλάκης, ο εκσυγχρονισμός του σταδίου συνίσταται σε τρεις κατευθύνσεις, στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα, με νέο φυσικό υλικό, στις παρεμβάσεις στο ταρτάν του γηπέδου, για όλα τα αθλήματα του στίβου και στην αντικατάσταση των μέσων φωτισμού του σταδίου. Ο κ. Γρυλλάκης τόνισε ότι θα γίνει ένα πολύ καλό έργο, όμως απαιτείται επιτήρηση και συντήρηση για να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Ο προϋπολογισμός για τις παρεμβάσεις στο ΔΑΚ ανέχεται στο 1εκ. 660.000€, εκ των οποίων τα 300.000€ και εφόσον χρειαστούν θα διατεθούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

«Καλή ημέρα» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μαράκης την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε την επικαιροποιημένη μελέτη και ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου. «Χάρη στην καλή διαχείριση των οικονομικών μας μπορούμε τώρα να χρηματοδοτήσουμε το έργο με δικούς μας πόρους» δήλωσε ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων ο Δήμαρχος ο οποίος παραδέχθηκε ότι λόγω της έλλειψης συντήρησης φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ερωτηματικό βέβαια παραμένει αν έχει κάνει ς προσπάθειες ο Δήμαρχος Νάξου, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και να μην βαρύνει με το υπέρογκο αυτό ποσό τον προϋπολογισμό του Δήμου. Η μελέτη υπήρχε από την ημέρα που ο κ. Μαράκης ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου και είχαν προκληθεί πολλές συζητήσεις ενώ είχε ζητηθεί να πραγματοποιηθεί ραντεβού με τους υφυπουργούς Κ. Ορφανό και Ι. Ιωαννίδη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ούτε μετά την αλλαγή της κυβέρνησης στις 4 Οκτώβρη του 2010. Ισως σήμερα ο Δήμος Νάξου να είναι ο μοναδικός Δήμος σε ολόκληρη την Ελλάδα που χρηματοδοτεί εξ ιδίων πόρων ένα τόσο μεγάλο αθλητικό έργο. Ας ελπίσουμε ότι στην πορεία θα γίνει προσπάθεια ευαισθητοποίησης της Γ.Γ.Α ώστε να ωφεληθεί η Νάξος είτε με την οικονομική ελάφρυνση του Δήμου στην κατασκευή του έργου είτε με την δημιουργία συμπληρωματικών ή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο κ. Στάθης Αγγελής ζήτηση την παρέμβαση και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από την εν λόγω χρηματοδότηση, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του ΔΑΚ κ. Μανώλης Πολυκρέτης θέλησε να επιστήσει την προσοχή για τις μεγάλες ενδεχομένως εκπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από τους εργολάβους, οι οποίες δεν διασφαλίζουν την «καλή ποιότητα» του έργου, πρότεινε μάλιστα η επιλογή κάποιων υλικών να γίνει παρόντων των Δημοτικών Συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: