Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις της τα τελευταία τρία χρόνια (Νίκος Καζαντζάκης. Γιώργος Σεφέρης και Γιάννης Ρίτσος), έτσι και φέτος η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ανακοίνωσε τις φετινές της καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Φιλώτι η σύνθεση των οποίων αποτελεί για τη Νάξο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του ΣΦΝ θα διεξαχθούν την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010, στο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Ανοιχτό Αθλοθέατρο “Μανώλης Ψαρράς” στο Φιλώτι.
Όπως είναι γνωστό στη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του ΣΦΝ, της οποίας οι εκδηλώσεις κινούνται στα πλαίσια των πολιτικών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, λειτουργούν (α) η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου για ενήλικες (β) η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου και (γ) οι κύκλοι “Λογοτεχνία και Σινεμά” και “Βιβλίο και Κινηματογράφος”, στα πλαίσια των οποίων προβάλλονται ταινίες κάθε Σαββατοκύριακο όλο τον χειμώνα. Στόχος της Βιβλιοθήκης είναι όλες οι εκδηλώσεις να διεξάγονται από το φθινόπωρο έως την Άνοιξη και να διοργανώνεται μόνο μια κύρια εκδήλωση το καλοκαίρι,
Το φετινό θερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010, ώρα 20:30
• Εγκαίνια έκθεσης Scripta Manent
Θα εκτεθούν αυθεντικά χειρόγραφα και φωτογραφικά πορτρέτα 40 Ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Η έκθεση αυτή διοργανώθηκε στον Τεχνοχώρο στο Γκάζι της Αθήνας, από το λογοτεχνικό περιοδικό ΛΕΞΗ και το Δήμο Αθηναίων και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του χειμώνα 2010.
• Μουσική και ταινίες για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, τον οποίο φέτος τιμάει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
2. Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, ώρα 21:30
Η ποίηση στη μουσική
Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ και η Αναστασία Μουτσάτσου σε ένα ανθολόγιο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Μάργαρης(κιθάρα) και ο Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα)
3. Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, ώρα 20:30
Ποιητές του Αιγαίου
• Τίτος Πατρίκιος
• Αντώνης Φωστιέρης
Παρουσίαση του ποιητικού τους έργου και απαγγελία ποιημάτων τους από τους ίδιους τους ποιητές!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: