Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αδικούνται οι μαθητές και οι κάτοικοι των χωριών

γράφει ο Θ.Καραβίας


Οι μαθητές και οι κάτοικοι των χωριών αδικούνται σε σχέση με τους αντίστοιχους της Χώρας, λόγω της ανύπαρκτης συγκοινωνίας από και προς τα χωριά το απόγευμα.
Κατ’ αρχήν οι μαθητές αναγκάζονται από το απάνθρωπο σύστημα των φροντιστηρίων να κατεβαίνουν στη Χώρα τα απογεύματα. Το ένα λεωφορείο του Δήμου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, ενώ παλαιότερα τα δύο λεωφορεία εξυπηρετούσαν τη μετακίνηση των μαθητών για τα φροντιστήρια, τον αθλητισμό, τη μουσική και την παρέα με τους φίλους τους.
Σήμερα, για να γίνω πιο σαφής, τα παιδιά για να κατέβουν στη Χώρα έχουν μόνο τρεις φορές την εβδομάδα το λεωφορείο του Δήμου, στις 4.00, και επιστροφή στις 7.00μμ. Τα παιδιά αυτά πρέπει να καταφέρουν, ώστε τα φροντιστήριά τους, η μουσική και ο αθλητισμός τους να συμπίπτουν σε αυτά τα ωράρια, πράγμα αδύνατον. Έτσι αναγκάζονται οι γονείς να κατεβάζουν τα παιδιά στη Χώρα, αν έχουν αυτοκίνητο και να περιμένουν ώσπου να τελειώσουν, για να επιστρέψουν.
Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς περιμένουν δύο και τρεις ώρες στη Χώρα χάνοντας το απόγευμά τους. Αλλά και οι κάτοικοι των χωριών δεν μπορούν, κυρίως οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν αυτοκίνητο να κατέβουν το απόγευμα στη Χώρα για θέματα υγείας (ιατρικές εξετάσεις, φυσικοθεραπεία, φάρμακα) αλλά και να δουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ζουν στη Χώρα και το πρωί έχουν σχολείο.
Τελικά έχει γίνει αντιληπτό το πρόβλημα; Αν ναι ποιος θα το λύσει; Έχει ασχοληθεί κανείς με αυτό; Από προεκλογικά ταξίμια και παχιά λόγια έχουμε ακούσει πολλά, από έργα λίγα. Έπρεπε από χρόνια να έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση και να έχει δρομολογηθεί κάποια λύση, αλλά δυστυχώς οι εκπρόσωποί μας (Δήμος, Βουλευτές, Επαρχείο, Νομαρχία) περί άλλα τυρβάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: