Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σινεμά στη Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, του Συλλόγου Φιλωτιτών

Μετά το δίμηνο κύκλο των ταινιών του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», ξεκινάει στη «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, ο δεύτερος κύκλος κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη.
Από αυτό το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και επί ένα μήνα μέχρι το Σάββατο 13 Μαρτίου θα προβληθούν κατά σειρά οι ακόλουθες ταινίες:
13 Φεβρουαρίου:
ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
Η θρυλική ταινία των 3 Όσκαρ, που έκανε διάσημο τον ελληνικό κινηματόγραφο, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, με μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Παίζουν ο Άντονι Κουΐν, ο Άλαν Μπέιτς, η Ειρήνη Παππά, η Λίλα Κέντροβα.
20 Φεβρουαρίου:
ΣΤΕΛΛΑ
Μια μεγάλη ταινία, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και τους ηθοποιούς Μελίνα Μερκούρη, Γιώργο Φούντα, Αλέκο Αλεξανδράκη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Κώστα Κακαβά, Τασώ Καββαδία κ.α.
27 Φεβρουαρίου:
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ
Με την Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρη Χορν, Θανάση Βέγγο, Γιώργο Φούντα, Ανέστη Βλάχο κ.α.
6 Μαρτίου:
ΗΛΕΚΤΡΑ
Η μεγάλη τραγωδία δοσμένη με τις μοναδικές ερμηνείες της Ειρήνης Παππά και του Γιάννη Φέρτη, Αλέκας Κατσέλη, Μάνου Κατράκη, Τάκη Εμμανουήλ κ.α., με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.
13 Μαρτίου:
ΟΤΑΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
Με τον Τομ Κόρτνεϊ, την Κάντις Μπέργκεν και τον Σαμ Γουαναμέικερ, με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Όλες οι ταινίες, προσφορά του «Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη», θα προβάλλονται κάθε Σάββατο στις 20.15 στην αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο Φιλώτι με ελεύθερη είσοδο, στα πλαίσια του κύκλου «το Βιβλίο στο Σινεμά», που διοργανώνει η λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Σ.Φ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: